24 ретро писти за боулинг през обектива на Robert Goetzfried

Боулингът има своята история, която започва още по времето на древните египтяни. По-късно в Германия, 200 г. след Хр. играта е изключително популярна по панаири и празници, като първоначално е практикувана чрез хвърляне на кокали по дървени фигурки, наричани кегли.

Доста по-късно, през 1600 година със заселването на холандците в щатите, играта се пренася и в САЩ, като тогава става известна под името Dutch Pins, като успоредно с разрастването на популярността й започва да се развиват и системи за залагания, които налагат забараната на играта със закон.

Разбира се, години по-късно всички познават боулинга и всеки играе свободно и неограничено, като през 1895г. се създава и Американската федерация по боулинг (American Bowling Congress A.B.C), като това полага и официалното приемане на правила и закони в играта.

През 1950 година се разработват и инсталират първите автоматични машини за нареждане на кегли, тъй като до момента това е била работа на деца, които ръчно са ги подреждали.

Германия е една от страните, в която боулингът е изключително популярна игра и до днес. Германският фотограф Robert Goetzfried открива нещо повече в тази игра, а именно красотата и носталгичния поглед към първите модерни писти, които се появяват главно в мазетата на ресторанти и барове в Германия. Фотографът се впуска в щателно издирване на всички запазени подобни боулинг писти и чрез афинитета си към правите линии, архитектурата и симетрията, успява да изобрази красотата им, почти като изваден кадър от филм на Уес Андерсън. Самият той пази детски спомени от времето, когато тази игра е оформяла част от националната култура на германците и е представлявала нещо много специално и забавно. Макар тези времена да са поотминали, то германците все още остават едни от най-ентусиазирани и големи почитатели на боулинга.

Чрез серията от снимки на Robert Goetzfried хвърляме един поглед няколкото години назад, за да усетим уюта и забавлението в тази интересна, ретро атмосфера.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!