Лозан Панов: “Този път няма да стане така. Отказвам да бъда част от всичко това”

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов напусна демонстративно заседание на ВСС

Съдия Панов напусна днешното заседание на Висшия съдебен съвет в знак на протест с вчерашния избор на Димитър Узунов за представляващ съвета.

“Не повярвах нито на очите си, нито на ушите си на това, което се е случило вчера. Искам само да кажа категорчно, че този път няма да стане така! Защото не може всички да са маскари. Ако щете, го наречете разделение”, заяви съдия Панов. (Вчера той не присъстваше на заседанието на съвета, на което изненадващо Димитър Узунов беше избран за представляващ ВСС на мястото на Соня Найденова. Мотиви за смяната на Соня Найденова не бяха посочени. бел.ред.) “След скандала миналия четвъртък последва внезапна смяна на представляващия. Избран е колега, над когото са надвиснали най-големите подозрения за подаване на съобщението. Днес публично заявявам, че отказвам да ме представлява г-н Узунов, докато не изпрати разпечатка от мобилните си телефони за миналия четвъртък. Призовавам и всички останали колеги, защото този път трябва някой да понесе отговорност. Ако това не се случи, тогава призовавам всички членове колективно да не участват в заседанията на ВСС. Отказвам да бъда част от всичко това. Призовавам цялата магистратска общност да упражни натиск за разкриване на истината. Смятам, че г-жа Найденова в качеството си на представляващ към онзи ден би могла да изиска такива разпечатки.” С тези думи председателят на ВКС напусна заседанието.

По-късно Димитър Узунов взе думата и заяви, че след като се е запознал с изказването на председателя на ВКС, не му остава нищо друго, освен да си покаже разпечатката.

“Той поиска от 9.30 до 12.30 ч – аз сега ще изляза и точно това ще направя. Искам да уточня, че работя и комуникирам само с един телефон, който всички знаете.” След това Узунова също напусна заседанието.

Кои медии Ви информират и кои стрелят по неудобните и се опитват да манипулират читателите си? Преценете в таблицата:

[ft_toggles open=””]

[ft_toggle title=”dir.bg” ] Заглавие: ”Панов бойкотира ВСС, докато не стане ясен авторът на SMS-а”

Цитат: ”Не повярвах нито на очите си, нито на ушите си на това, което се е случило вчера. Искам само да кажа категорично, че този път няма да стане така! Защото не може всички да са маскари. Ако щете, го наречете разделение. Вчера съдебното правителство достигна дъното на общественото доверие.

А когато ВСС е стигнало дъното, то да не се съмняваме, че гражданите на улиците, в съдебната палата подлагат под съмнение всички решения”, каза още Панов преди да напусне заседанието, цитиран от “Клуб Z”.

Автор: Десислава Димитрова

[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”Blitz.bg” ] Заглавие: ”Извънредно и първо в БЛИЦ: Лозан Панов се фръцна на ВСС!”

Цитат: ”Камората постави условие – няма да седне на масата, докато не стане ясен авторът на есемеса.”[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”pik.bg” ] Заглавие: ”Позор! Лозан Панов си призна за СМС-а с адвокат Иван Тодоров! Ще последва ли оставка заради крещящия конфликт на интереси? (обновена)”

Цитат: ”Лозан Панов превърна заседанието на ВСС във водевил, а след това постави ултиматум – няма да седне на масата, докато не стане ясно, кой е изпратил есемеса до премиера Бойко Борисов. Камората обаче призна, макар и витиевато, че е ходил в кантората на адвоката Иван Тодоров. “Всичко, което се казва за мен от декември насам, е истина”, отсече Панов.”[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”24chasa.bg” ] Заглавие: ”Новото “лице” на ВСС Димитър Узунов ще поиска разпечатка за джиесем разговорите си от 14 януари”

Цитат: ”Узунов обясни, че използва само един телефонен номер. След като получи и представи разпечатката той очаква извинение от съдия номер едно Лозан Панов. Причината е, че в началото на заседанието на ВСС Панов заяви, че не иска да бъде представляван от Узунов докато той с разпечатка не докаже, че не е изпратил въпросния смс на премиера.
“Рибата се вмирисва от главата, с вчерашното си решение да избере Узунов за представляващ Съвета и да смени Соня Найденова, той стигна дъното на общественото доверие”, каза Лозан Панов. Вчерашната смяна представляващия ВСС е провокация, коментира правосъдният министър Екатерина Захариева”

Автор: Ани Пармаксизян[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”vesti.bg” ] Заглавие: “Лозан Панов демонстративно напусна заседанието на ВСС”

Цитат: “Той заяви, че ще се върне, след като новият представляващ Съвета – Димитър Узунов, представи разпечатка на телефона си от миналата седмица, когато премиерът получи есемес за случващото се на заседанието на ВСС тогава. Лозан Панов призова всички свои колеги, които мислят по същия начин, също да напуснат заседанието на Съвета. Председателят на ВКС посочи, че влизат от скандал в скандал и винаги всички приключват без резултат. Той заяви, че за представляващ Съвета е бил избран колега, над който са надвиснали най-големите съмнения за подател на скандалния есемес.” [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”novini.bg” ] Заглавие: ”Лозан Панов демонстративно напусна заседанието на ВСС”

Цитат: ”Преди да започне днешното заседание на ВСС министърът на правосъдието Екатерина Захариева коментира разразилите се скандали в Съвета, предаде репортер на Novini.bg. Според нея трябва да бъде променен начинът на работа на ВСС. Не може в последната минута да се вкарват предложения, защото това дава недобър знак към обществото. Относно мнението на премиера Бойко Борисов, че това е провокация, тя смята, че това наистина е така, тъй като рефлектира върху министър-председателя.Председателят на ВКС Лозан Панов заяви, че ще изрази позицията си за скандалите в съдебната система пред ВСС. Според него се цели всички да бъдат маскари и човекът, върху който тегне съмнението, че тегне есемесът, е станал представляващ ВСС. Това е кризисна смяна, не е обсъдена с членовете на ВСС и не е предварително включена в дневния ред. След това председателят на ВКС Лозан Панов демонстративно напусна заседанието на Висшия съдебен съвет /ВСС/ и заяви, че ще се върне, след като новият представляващ Съвета – Димитър Узунов, представи разпечатка на телефона си от миналата седмица, когато премиерът получи SMS за случващото се на заседанието на ВСС тогава.”

Автор: Нора Виткова[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”offnews.bg” ] Заглавие: ”Лозан Панов демонстративно напусна ВСС заради “човека на Бойко”

Цитат: “Отказвам да бъда част от всичко това, призовавам и цялата българска магистратска общност да упражним заедно натиск за разкриваме на истината затова кой е изпратил съобщение до МС. Само по такъв начин бихме могли да защитим своето достойнство като магистрати. Докато това не се направи аз няма да участвам в заседанията на ВСС”, заяви той. Панов каза на колегите си, че не може смс-скандалът да приключи със смяна във ВСС. “Този път няма да бъде, не може всички да са маскари”, зарече се той и заяви, че отказва Димитър Узунов да го представлява.” [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dnevnik.bg” ]Заглавие: “Лозан Панов отказа да участва в заседания на ВСС докато не стане известен авторът на есемеса”

Цитат: “Съдебното правителство достигна дъното на общественото доверие вчера”, каза Панов пред членовете на съвета.  Той обяви, че официално отказва да бъде представляван от Димитър Узунов преди той да представи разпечатки от телефоните си. Шефът на ВКС подчерта, че за представляващ ВСС е избран “колега, над който са надвиснали най-големите  подозрени”, че е автор на есемеса.  Узунов вчера скоростно беше избран да представлява съвета, а днес в телевизионно интервю заяви, че няма телефона на премиера и отрече да му е пращал съобщението.”

Автор: Лиляна Шапкаджиева[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dariknews.bg” ]Заглавие: “Лозан Панов напусна демонстративно заседанието на ВСС”

Цитат: “Скандалите във Висшия съдебен съвет набират още по-голяма скорост. Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов неочаквано напусна заседанието на кадровия орган.
Той обясни, че ще се върне, едва когато скандално избраният вчера за представляващ съвета Димитър Узунов представи публично разпечатка на мобилната си комуникация от 14 януари.”

Автор:  Ралица Гълъбова  [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dnes.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”btvnovinite.bg” ] Заглавие: “Лозан Панов демонстративно напусна заседанието на ВСС”

Цитат: “Не повярвах нито на очите си, нито на ушите си. Съдебното правителство има дъното на общественото доверие. Само справедливостта може да спре тази агресия”, коментира председателят на Върховия касационен съд Лозан Панов, който демонстративно напусна заседанието на Висшия съдебен съвет. “Ние непрекъснато влизаме от скандал в скандал и се появява усещането за безнадеждност.”

[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”fakti.bg” ]Заглавие: “Лозан Панов отказа да бъде представляван от Димитър Узунов”

Цитат: “Отказвам да бъда част от всичко това, призовавам и цялата българска магистратска общност да упражним заедно натиск за разкриване на истината затова кой е изпратил съобщение до МС, заяви Панов”

Автор: Андрей Симеонов [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”actualno.com” ]Заглавие: “Панов напусна демонстративно заседанието на ВСС заради Узунов”

Цитат: ”Председателят на Въховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов напусна демонстративно заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС). Причината – вчерашната изненадваща смяна на лицето на Съвета. Панов заяви, че новоназначеният Димитър Узунов е човекът, върху когото са паднали най-сериозни съмнения, че е пратил SMS на Бойко Борисов. Затова председателят на ВКС отказа да участва в заседанието, докато не се изясни случаят и Димитър Узунов не представи разпечатка от телефона си.”

Автор: Десислава Любомирова [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”trud.bg” ] Заглавие: “Лозан Панов демонстративно си тръгна от ВСС заради новото лице на съвета”

Цитат: “Председателят на ВКС Лозан Панов напусна демонстративно заседанието на ВСС. Причината – вчерашната изненадваща смяна на лицето на съвета – кадровиците решиха вместо Соня Найденова Димитър Узунов да ги представлява.
Панов заяви, че новоназначеният Димитър Узунов е човекът, върху когото са паднали най-сериозни съмнения, че е пратил есемеса на Бойко Борисов.”[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”novanews.bg” ] Заглавие: ”Лозан Панов напусна демонстративно заседанието на ВСС”

Цитат: ”Председателят на ВКС Лозан Панов напусна демонстративно заседанието на ВСС. Причината – вчерашната изненадваща смяна на лицето на съвета. Панов заяви, че новоназначеният Димитър Узунов е човекът, върху когото са паднали най-сериозни съмнения, че е пратил SMS на Бойко Борисов. ”

Автор: Надя Ганчева[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”bnt.bg” ]Новината не е отразена!

[/ft_toggle]

[/ft_toggles]

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!