360 Slow Motion

За всички любители и професионалисти от сферата на фото и видео заснемане, името Ben Ouaniche е много познато. Неговият канал Macro Room в Youtube се радва на изключителна популярност, заради високото качество на съдържанието и фантастичните експерименти, които той показва.

Всичко започва от любовта на Бен към макро фотографията и желанието му да експериментира с различни и интересни предмети и текстури и тяхното ваимодействие. Когато високите технологии срещнат и креативния ум на човек като Бен, то резултатът обикновено е приковава вниманието, заради изумителните идеи и доброто изпълнение.

Самият той казва, че обича макро фотографията и най-вече експериментите, които срещат творчеството със сложния свят на технологиите. Така се достига и до свят, който иначе остава скрит за простото око.

Един от последните му проекти отново демонстрира удивителните възможности, които технологиите ни предоставят и ни завладя с креативност, детайл и изпълнение. Видеото 360 Slow Motion показва в забавен кадър и 360 градуса заснемане малки обекти, които взаимодействат с цветни течности и прахове, като една истинска експлозия от цвят и движение. Идеята за видеото отлежава години преди да бъде реализирана, като за самото изпълнение са били нужни няколко месеца, в които Бен прави проучвания за най-подходящите теми за заснемане и всяка стъпка, която следва за перфектното изпълнение.

За своя проект той използва високоскоростна камера fps4000 от Slow Motion Camera Company и специална високоскоростна платформа, която променя гледната точка.

Един много вълнуващ, предизвикателен и забавен проект, който си заслужава да видите!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!