Надминахме Румъния – ура! …по вампири

Факти: “Това, което успяхме да видим до момента в Средец е наистина уникално. Аз за първи път съм в Странджа и трябва да кажа, че има какво да се види и да се включи в маршрутите на големите туроператори, така, че туристите, които идват на морето да могат да се отбиват и насам – само на 30 км от Бургас”, каза пред “Фокус” министърът на туризма Николина Ангелкова по повод посещението си в Средец.
„Качихме се на храма на слънцето – древнотракийското светилище на 2500 години Марков камък. Това е нещо уникално в сърцето на Странджа”, обясни министър Ангелкова.
„В дулмисите видяхме много запазени гробове и обичаи още от тракийско време. Изключително много ме впечатли, че тук още през 2004 г. са открити 17 вампира, нещо, което трябва да популяризираме. Разбрахме се с кмета г-н Иван Жабов да стартираме кампания да популяризираме това, което е открито в областта и специално внимание ще бъде обърнато на вампирите”, уточни министър Ангелкова.
„Знаете за световният интерес към такива находки. Смятам с обединени усилия да успеем да популяризираме това, което имаме тук”, каза още министърът на туризма.

Размисъл: Толкова е умиляващо това прозрение на министър Ангелкова, че след първоначалния ступор, пуснах една сълза. И макар че ми е много трудно да се “събера” след тази трогателна идея на министъра на туризма, ще се опитам да направя няколко извода от изказването й. Разбира се, не претендирам да достигна богатството на езика и върховите идеи на госпожа Ангелкова.

1. Добре, че дамата стана министър, та да отиде тук-там из България, да тропне едно хорце и да осъзнае, че “има какво да се види” у нас.

2. Много е лесно да впечатлиш хора като министъра на туризма. Ей на това му се вика: “да се радваш на малките неща”.

3. Не знам защо госпожа министърът се бави и не последва примера на госпожа Кунева за събор. Може, например, да събере всички туроператори и вампири да се опознаят. Предлагам да е на Националния стадион. Арена Армеец “тесна за нейната душа е”.

4. Може и една съвместна инициатива да предприемат МОН и Министерството на туризма: Учителски събор на българското Черноморие. Хем учителите ще видят море, хем хотелиерите ще имат резервации. А и Кунева, и Ангелова ще имат достатъчно време и място за изява и много публика. Ще дефилират по бански и ще изложат всичките си идеи за реформа. Не мога да повярвам, че още не са се сетили да обединят усилия. Разбира се, с пари от бюджета.

5. Начи, след като бихме гърците по кристална морска вода и чисти плажове и те в момента се опитват да ни догонят по брой туристи, сега ще видим сметката на туризма и в Румъния. Граф Дракула?! Моля? Вампирите са в Странжда. И са 17! Ликуй, народе! България – световен лидер в туризма. С любезното съдействие и оригинална мисъл на Николина Ангелкова.

6. Не знам защо госпожата се бави и не влезе в контакт с някое НЛО. Само с вампири е постно. Виж, извънземните са друга бира. Тогаз никой не моЙ ни стигна по Brand ambassadors*. “Само си викам дано!” Давайте, госпожа, дерзайте, сигурна съм, че можете!

7. Страх ме е да си помисля какво ще поиска да рекламираме министърът, ако посети химическа тоалетна. Ама Животът и туроператорите обичат смелите. Така че – моите страхове най-вероятно са вредни за българския туризъм.

8. Не знам дали министър Ангелкова знае, но в Русе има чудесни, огромни комари. Мисля, че може да се измисли уникална легенда за промотиране на България. И игри кой турист ще утрепе най-много кръвопийци, и за еко дестинация можем да минем – к’ва Зика – да кажем НЕ на Зика, да убием комарите, и томболи могат да се организират. А и фармацевтичната индустрия ще е доволна – Русе – раят на репелентите! Ето, слоганът е подарък от нас! Напълно безплатно.

9. Мисля, че госпожа Ангелкова, подобно на британците, които ден след Brexit попитаха Гугъл що е ЕС, трябва вече да потърси информация “Що е туризъм”. Може пък и да й е от полза.

10. С тези идеи на министъра, скоро можем да популяризираме пред света обезлюдените плажове, отсъствието на туристи и напълно празните, иначе огромни и заели почти цялата ивица, хотели… Дръж се туризъм, дръж се, Николинка иде!

*Brand ambassadors – от англ.ез. – “посланици на марката”, б.а.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

2 Коментари

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!