“До утре вечер в другия спектакъл”

Какви са неизменните съставки на една пресконференция у нас? Една-две ябълки, Беновска и обидно ниското ниво, което обича да демонстрира без свян, и няколко опорки за “грантаджии”, “соросоиди” и “протестъри”. Ако тези съставки ги няма, това или не е пресконференция, или поне не е на някой от “лошите”. (В кюпа “лоши” влизат всички, които не намират корпулентната олигархия у нас за успяла с честен труд и продажба, примерно, на ябълки). “Добрите” са доктори по библиотекарски науки и призовават за “стига реформи в съдебната система, да живеем в сговор”, като вицепрезидентът Маргарита Попова. Тях никой не ги замеря с плодове и зеленчуци.

Нямам намерение да обсъждам гнилата българска журналистика. Всъщност, по някакъв начин дори ми е мъчно да гледам подобни хора. Питам се само каква е цената на този отблъскващ зарзаватчийски гнилоч, който няКОЙ ни пробутва за журналистика. Колко точно струва публичното самоунижение? Ама стига толкоз въпроси. В крайна сметка всеки има право да омаскари себе си. Доброволно или доброзорно. И публично. Чудя се само докога двойният аршин ще шества по тези ширини. Справка – Николай Колев – Босия беше арестуван и глобен с 500 лв, защото “бомбардира” Парламента с домати. Беновска имунитет ли има или работата в “Канал 3” автоматично осигурява такъв? Докога ще сме свидетели на активни мероприятия, грозни, изфабрикувани сценарии и псевдо медии? Може би, докато има хора, които се радват на подобни сценки ала женския пазар и тихичко си казват: “хак да му е на тоя”. Докато злорадстваме от диваните с пуканки в ръка и гледаме как наведената ни “журналистика” обстрелва поредния неудобен с гнилите си ябълки.

Иначе, разбира се, че няма нужда от повече реформи в съдебната система, госпожо вицепрезидент. Щото, ако видиш ли се случи, циркът може и да свърши. А клоуните и кукловодите “да се върнат уморени след чаша чай и да изчезнат в прегръдката на библиотекарския университет”…

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

1 Коментар

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!