“Безкраен коктейл”

Освен опияняващо “Безкраен коктейл” звучи като нещо модерно, свежо и ярко. Първоначалните усещания почти се доближават до същината на идеята, а тая е скрита в новата изложба на София Грънчарова, която се открива официално на 7-ми ноември (четвъртък) от 18 ч. в галерия “Васка Емануилова”.

Понеже се завъртяхме около заглавието – тази метафора ще ни препрати към концептуалния дизайн и съвременното изкуство, или по-точно разликата между тях. В изложбата ще се видят образи, идващи от модната индустрия, рекламата и визуалната среда на съвремеността, като идеята е да се проследят и изследват тенденциите в днешната култура.

Още за събитието можеш да прочетеш от организаторите, а ние се надяваме да се заинтригуваш и да планираш една приятна, есенна вечер, посветена на изкуството и… защо не и коктейлите.

_______________

София Грънчарова изследва и тенденциите в днешната култура в много по-широк план, като добавя интелектуална подплата на представата за красота. Предлага не просто естетика, но умна естетика.

Заглавието “Безкраен коктейл” препраща едновременно към множество теми и може да бъде ориентир за публиката, която се интересува от разликата между концептуален дизайн и съвременно изкуство, работещо с предмети и материали от ежедневния живот.
Използвайки изображения, обекти и намеси в пространството на галерията чрез дигитална добавена реалност, София Грънчарова продължава да развива теми, заложени вече в няколко силни нейни участия в общи изложби през последните години. Художественият й почерк се свързва с деликатна образност, усет към работата с пространството, както и находчиви визуални и смислови връзки. Тя има специално отношение към книги и дрехи и често работи с тях като художествена форма или материал. Понякога работите й могат да бъдат докосвани или буквално да бъдат обличани, което разкрива много за потенциалното съдържание не само на образите, но и на повърхностите и материалите.

София Грънчарова (р. 1994) завършва ESAM – Ecole supérieure d’arts & médias, Каан, Франция, през 2016 г. През есента на 2019 започва магистърска степен по визуални изкуства в Luca School of Arts в Брюксел, Белгия. Първата й самостоятелна изложба е “Лоши връзки“, галерия “2.0”, София (2018). Участвала е в изложбите “Близки срещи, School4artists”, ИСИ-София (2017); “Арт Старт – Млади художници, които да следим през 2018“, галерия “Кредо Бонум” (2018); Изложба на номинираните за наградата за съвременно изкуство БАЗА (2018); “Промени ме&променям те“, Гьоте институт София (2018); “Kodex (10)“, Гьоте-институт, София (2019); “Open Art Files: Записки и бележки под линия“, Пловдив (2019). През 2018 курира изложбата “Space for Sparkling Water” в хотелска стая в хотел “Дитер”, София, заедно с художника Жордан Дериен.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!