Ние сме Мачката и приятели.

Мачката е черна и деинституционализирана. Мачката е мъжка. Бивш питомник на приют. Приютът е на една добра жена – неофициален. Просто е наела една къща и събира изгонени, малтретирани, никому ненужни котки и се грижи за тях – всякак. Плаща и на друга жена да й помага в грижите. Добри хора. Има ги, ей.

Мачка означава котка на западните български диалекти, та чак до братска Македония. И ние уважаваме диалектите. В другите държави също си уважават диалектите. В България някои се срамуват, да не ги помислят за селяни или провинциалисти. Накарай шотландец да говори на кралски английски или калабриец на милански. Ние все се равняваме със столицата, ама с Европа не можем. Европейците не се равняват с никой и са щастливи. Не им се налага да се харесват на другия, просто си живеят заедно, всеки с особеностите си.

Мачката си е чист европеец, той не се старае да се хареса на който и да било. За това не е котка, писана, котьо и не се казва Майкъл, Тинкърбъл или Рамзес III. Мачката не си продава душата. Мачката поддържа стриктна хигиена. Мачката не скимти и не се оплаква. Мачката вдига вой и те тормози, докато си получи желаното, и мърка и те гали, когато си добър. Мачката задължително ще ти се изпикае в обувките, ако си я обидил или наранил без причина.

Затова уважаваме Мачката.

Да ви клишираме – обичаме свободата и справедливостта. Сигурни сме, че и вие.

Шаш, защото всички сме ошашавени.

Светът е полудял. И България. Жестоко сме противопоставени – бедни и богати; политици и граждани; християни и мюсюлмани; красиви и грозни; слаби и дебели; бели и черни; европейци и не толкова; работодатели и работници; ученици и учители; хетеросексуални и хомосексуални; столица и провинция; лекари и пациенти….всеки срещу всеки, по различен признак или принадлежност. Общо взето я докарахме дотам, че ако например си бял хетеросексуален учител с относително ниско заплащане в провинцията – ти си противопоставен с богатия съсед архитект, гадните политици, неуважителните ти ученици; колегата от София, дето дава частни уроци; лекаря, който те претупа набързо; ромските деца, защото не идват на училище и ще падне субсидията; онова гейче от 12 клас с оскубаните вежди и т.н, а и обратно, и във всички посоки…

Търси се виновникът? Хората в цялото им многообразие (етническо, религиозно, възрастово, полово, сексуално, политическо, професионално)? Политиците? Бизнесът? Медиите?

Всички сме в кюпа, барабар с нас и Мачката.

shash.bg се издава от Мидиаблистър ЕООД. Едноличен собственик на капитала и управител на дружеството е Васил Владимиров.

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!