Една песен като лекарство за душата

Това е “Бохемска рапсодия” – великото парче на Queen, което може да издига в облаците, да докарва нирвана и да лекува депресията. Излязло изпод гениалните пръсти на Фреди Меркюри, не рокзвездата, а легендата, песента е неостаряващ музикален шедьовър. Гали слуха, душата и сърцето.

Преди 40 години, на 31 октомври 1975 година,”Бохемска рапсодия” е напълно завършена и издадена в албума “A Night in the Opera”. Исторически значимо парче, в което никой не знае за какво точно се пее. Темите преливат от историята на мъж, който признава, че е извършил убийство, през известния астроном Галилео, герои на Росини и скарамуши*.

Песента не се вписва в никакви рамки, подобно на автора си. Тя се състои от 6 части: увод, балада, китарно соло, опера, хард рок и заключение. Страшно нетипичен формат за рок стила. Освен нестандартното звучене, песента е и доста дълга – цели 6 минути. За гения граници няма. Феновете и до днес са в еуфория от тази песен. А ето и още 16 интересни факта за едно от най-съвършените парчета на култовите Queen.

 

* скарамуши – scaramouche – от англ. смешник (бел.ред.). Думата се използва за страхлив човек, който много обича да се хвали.

Източник: mashable.com

 

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!