Британската сензация от X FACTOR UK Дженифър Филипс и МИРО – част от звездната церемония на Фондация “Стоян Камбарев”

Остават броени дни до 17-ти април и десетата Официалната церемония за връчване на Награда за полет в изкуството “Стоян Камбарев” 2019. Тази година бляскавото събитието ще се проведе във Военния клуб в столицата. Водещ на Церемонията отново ще бъде приятелят на Фондацията журналистът Ники Кънчев.

Гостите на церемонията ще се насладят на звездните изпълнения британската сензация от X Factor UK Дженифър Филипс, която пристига за първи път в България, специално по покана на Деси Тенекеджиева.

С таланта и харизмата си, сцената ще завладеят любимите на всички МИРО, Алфредо Торес, музикалните открития на Фондацията със солист Мария Славова и балеринките от школата на примата Маша Илиева.

За 10 години връчването на наградите на Фондация “Стоян Камбарев” се превърна в едно от най-елитните и емоционални културни събития в България, в което се преплитат киното, музиката и визуалното изкуство.

На Официалната Церемония ще присъства голяма част от културния, бизнес и политически елит на България, сред които Президентите Росен Плевнелиев и Петър Стоянов с техните съпруги, Кмета на София Йорданка Фандъкова, Министърът на културата Боил Банов, Министърът на отбраната Красимир Каракачанов, Посланици.

От чужбина, ексклузивно за събитието, пристигат НВ Княгиня Мириам де Унгрия и легендарния Освалдо ди Сантис – 33 години президент на Twenty Century Fox Italy.

Княгиня Мириам де Унгрия

На галата ще присъстват много благородници и чуждестранни гости, сред които международното жури на Награда за кино 355 с продуценти и режисьори от Холивуд, Великобритания и България, членове на Българския и Британския Парламент, приятели и голяма част от младите звезди на Фондацията през годините. Сред най- чаканите гости ще бъдат изпълнителните директори на верните партньори на Фондацията – банкерът Левон Хампарцунмян, сем. Диляна и Спас Русеви, г–жа Нели Беширова, Емил Кайкамджозов, Тим Курт и други. Всички тях ще видим на сцената да връчват награди, в компанията на едни от най – големите български звезди , сред които поп дивата Мария Илиева.

Наградата за полет в изкуството, носеща името на незабравимия театрален режисьор, се утвърди като най-чаканият и престижен приз за млади творци у нас.

Кой ще спечели голямата награда и паричната премия в размер на 3000 лв. определя жури, в което влизат членовете на Фондация “Стоян Камбарев”, начело с председателя на УС Деси Тенекеджиева и почетния председател президента Петър Стоянов /1997-2002/. Не само победителят ще има стимул за висок полет в изкуството. Най-важното е, че всички номинирани получават много награди, както и сериозна подкрепа за осъществяването на конкретни свои проекти.

Тази година номинирани за наградата са: младият музикант Сара Чакърова, актьорът Димитър Николов, художникът и визуален артист Деница Боева, операторът Теодор Фичев и театралният режисьор Петър Денчев.

Вижте номинираните във видео тук

По случай своя 10-ти юбилей, Фондацията предизвика младите кино творци с нещо ново, смело и различно НАГРАДА ЗА КИНО 355. Професионално международно жури вече избра 3-та финалисти, които трябва да заснемат и монтират 5-минутен игрален филм само за 5 дни. Това са Стефани Райчева, Йордан Михайловски и Надя Тодорова. Готовите им филми ще се излъчват по време на Церемонията, a Носителят на първата НАГРАДА ЗА КИНО 355 ще бъде избран интерактивно от публиката, на живо, по време на Галата и ще получи статуетка и 10 000 лв. под формата на парични средства и услуги за продуциране на следващия му филм от Фондацията и нейните партньори NOVA Film, UFO Film and Television Studio и ARS Digital Studio.

Вижте повече тук

Събитието се осъществява с официалната подкрепа на Министерството на културата и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. Продуцент е NOVA film – компанията на Деси Тенекеджиева.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!