Burning Man 2019

За да можем да разберем и вникнем в същността на фестивала Burning Man може би най-добре е да отидем. Всичко останало е като фантасмагория, сюрреализъм и премерена лудост в едно.

Burning Man не е фестивал. Burning Man е общност. Временен град. Глобално културно движение, основано на 10 практически принципа “, гласи официалният уебсайт. И над 70 000 души всяка година в края на лятото се обединяват около принципите и фолософията на тази общност. 8 дни диви костюми, арт инсталации, спонтанни и организирани музикални събития, партита и… никаква следа след това. Като едно от основните правила, които всички стриктно спазват е след фестивала да се заличи всяка следа от човешко присъстие сред пустинята Блек Рок, Невада. Радикален фестивал с невиждана, луда атмосфера, с много съвременно изкуство, която цели да накара хората да се себеизразяват и да се чувстват свободни.

Всяка година от 1986 насам хиляди хора се събират в „Блек рок сити“ – град, създаден от каравани и временни постройки, специално за фестивала, които празнуват различни, артистични форми на изразяване. Има си улици, булеварди и периферия. Позволено е движението само на шантави превозни средства или т.н. „мутанти“. Парите са абсолютно забранени, а търговията се осъществява чрез размяна на неща. В последния ден от фестивала по традиция се изграя огромна дървена фигура на човек, която се намира в центъра на града. Това е и кулминацията на фестивала, когато всички се събират, за да празнуват прераждането на човешкия дух и тяло.

За всички почитатели на този магичен, сюрреалистичен свят, който пресъздават организаторите и гостите, показваме някои от най-емблематичните снимки, които се появиха досега. 

 

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!