Carpenters Workshop gallery с нов дом и нова удивителна изложба

След първото представяне на Carpenters Workshop gallery в Лондон през 2006 г., галерията събра необходимата популярност и престиж, за да може днес да приюти творби на имена като Maarten Baas, Sebastian Brajkovic, Wendell Castle, Vincenzo De Cotiis, Mathiеu Lehanneur и Studio Job.

След първото откриване последваха изложби в Париж и Ню Йорк, а от скоро вече и Сан Франциско е домакин на една фантастична изложба, която се настани на площ от над 800 кв.м. в реновираната сграда на стара църква на западното крайбрежие.

Нестандартната архитектура и огромният артистичен потенциал на помещението са ключов елемент в самата изложба и нейния френски привкус. С помощта на дизайнера Ken Fulk, основателите на Carpenters Workshop – Julien Lombrail и Loïc le Gaillard създават фантастичния дизайн на огромното пространство и го превръщат в новия дом на изкуството, което експонират. Три години работа по реконструкцията на сградата дават очаквания резултат – внушителна визия в стила на романската архитектура, с орнаментирани детайли от дърворезба, много естествена светлина и много пространство. 

След като през 2015 година Carpenters Workshop Gallery отвори врати в Ню Йорк, то днес нейните основатели откриха втора локация, която да се превърне в гореща точка за утвърдени, независими артисти от цял свят. 

За откриването на изложбата Carpenters Workshop Gallery обедини и представи някои от своите дългогодишни сътрудници като световноизвестния дизайнер на осветителни тела Nacho Carbonell, френския продуктов дизайнер Mathiеu Lehanneur, както и някои от най-зашеметяващите мебели, дело на Sebastian Brajkovic

Ние мислено направихме дълга и напоителна разходка с чаша червено вино във всички зали, до които виртуалното пространство ни позволи да стигнем и понеже останахме зашеметени от видяното, нямаше как да не го споделим: 

 

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!