Casey Curran и неговите “живи” скулптури

От особен интерес към природата, симетрията в нея, движенията й и най-вече нейната красота, преди малко повече от 10 години, базираният в Сиатъл художник Casey Curran започва да се занимава със създаването на сложни, кинетични скулптури, взаимстващи елементи от нея.

Едно от най-отличителните неща в неговите творби е движението, което присъства във всяка скулптура, било то като момент на разцъвфане на цветя или пърхащи насекоми. Авторът работи с изрязан акрил, алмуний, месинг и тел, като самите движения най-често се извършват чрез ръчен механизъм. Идеята е хората в публиката да не бъдат просто зрители, а да са и участници в неговото изкуство.

“Когато си представям моите творби аз се съсредоточавам върху скрития разказ и започвам да търся визуални елементи, които отговарят на концепцията за произведението, като често използвам богато украсени структури, но семпли и прости методи за конструиране, за да подчертая моите интереси и виждания за основата и формата”, обяснява авторът. “В процеса на създаване търся различни модели и симетрия, взаимствани от природата. Проследявам как иновациите се оформят в нашите все по-разширяващи се системи на сложност и познания”.

Кинетичните скулптури на Casey Curran са интересни, наситени с детайл и движение творби, които ни въвличат като участници в целия процес. Тези “живи” творения напомнят за красотата на заобикалящата ни природа и нейните фини движения.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!