За кожата на един председателски стол

Факти: “Днес е много хубав ден за българската демокрация. Няма как този ден да не остане с добро в историята”, каза председателят на парламента Цецка Цачева по БНТ. Според нея след днешния ден има оптимизъм, че съдебната реформа ще се случи. “Промените са във вярната, правилната посока. Остава да се стaртират промените в законите, касаещи съдебната власт”, допълни Цачева. “Не ми е известно премиерът да е искал оставката на Христо Иванов. Напротив, той имаше неговата и на парламентарната група на ГЕРБ подкрепа. Много беше сторено в съдебната система за една година и това се дължи и на усилията на министър Иванов”, допълни Цецка Цачева.

Размисъл: Госпожо Цачева, ще Ви го кажа лично и ще замълча завинаги. Просто защото няма какво повече да си говоря, макар и задочно, с човек като Вас. Не за друго – просто сме от различни планети. На моята планета, госпожо Цачева, моралът и хигиената са по-важни от поста председател на Народното събрание. Госпожо Цачева, позволете ми да използвам дума от езика на Вашия официален коалиционен партньор – днешното Ви изказване може да излезе само и единствено от устата на “гьонсурат”. Госпожо Цачева, Вие сте юрист, не смесвайте понятията, че е срамно. И жалко. Не бъркайте “демокрацията” (от гръцки: δημοκρατία, “народовластие”) със свинщината и безпардонното мафиовластие. Днес “опраскахте” демокрацията. Днес спечели мафията. Спечелиха медиите бухалки. Да, онези същите, на които Вие лично пожелахте на рождения им ден “Да сте все така №1 и да сте ни верен коректив” и ги легитимирахте. Легитимирахте всичките им свинщини. Лъжите, клеветите и грозният им език. Днес народът беше измамен, госпожо Цачева. А при демокрацията, когато народът е излъган, прецакан и подведен, това е е ужасен ден. Зловещ ден за демокрацията. Помните ли 14 юни 2013 година, госпожо Цачева?! Е, днес е същият ден. И ако тогава бяхте много погнусена и нямахте обяснение за едно назначение начело на ДАНС, а днес сте щастлива и не Ви се повръща, то това означава, че най-меките евфемизми, с които мога да определя изказването Ви от днес, са двоен аршин и лицемерие. Госпожо Цачева, днес гласувахте срещу собствения си подпис от 24 юли тази година. И заедно с Делян Славчев Пеевски. Изиграхте народа (и синът Ви е част от народа, госпожо Цачева!), заради задкулисието. Пробвайте да му обяснете на него що е добър ден за демокрацията!

Благодаря Ви, че ме изритахте от наивната ми, стерилната среда и ми доказахте, че не всички хора живеят за доброто си име!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

2 Коментари

 1. Даже не искам нищо да коментирам по тая безсмислена бръщолевица от някакъв неизвестен автор!
  На такива “писатели” кой им е дал правото да говорят от името на народа?
  В България народа избира своите представители в парламента и те го представляват, а дали достойно, е каквито са си избрали, такива ще си ги търпят, а следващия път да си изберат по-добри!
  Та, народа се представлява от депутатите в Парламента и за първи път от 25 години над 200 депутата гласуват за някаква промяна в Съдебната система! Все пак това си е прогрес! Може да не е най-добрата промяна, но я има!
  А какво искат и защо останаха сами тия от кликата на Иван Костов? Някой ще ни обясни ли или това не е за народа, а за тая дребна групичка с още по-дребни душички, които постоянно искаха да ни набиват в главите, че са реформатори! Дрън, дрън!
  Тия от ДСБ не са никакви реформатори, а разрушители на доброто, на надеждите на народа, а самите те са просто едни жадни за власт и надмощие дребни душички!
  Но…какво да се очаква от наследниците на Иван Костов! Не се учудвайте!

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!