Концерт на Веско Ешкенази ще бъде излъчен във Facebook

Българският цигулар Веско Ешкенази обяви, че променя датата на грандиозния концерт, по случай своя 50-годишен юбилей, който трябваше да се състои на 17-ти март в зала 1 на НДК и официално събитието ще се проведе на 4 юни 2020г. 

Скъпи приятели,
Трудно мога да опиша усещането тези дни. Мелодиите, които трябваше да ни съберат утре вечер в Зала 1 на НДК не спират да звучат в съзнанието ми!
Отговорността обаче към всички нас ме успокоява, че макар и с поетите саможертви, ще успеем да се самосъхраним и много скоро да се изправим и усмихнем още по-силни и духовно порастнали!

За всички вас, които бяхте отделили време да се срещнем утре вечер в 20.00 и за всички вас, които имате нужда от музика имам прекрасна изненада!
Утре, 17.03 в 20.00 тук във фейсбуук ще стартира излъчването на последният ми концерт в София, който се състоя на 24.09.2019 с 
Плевенска Филхармония в Зала “България”.
Заедно ще ви представим моите любими ГОДИШНИ ВРЕМЕНА на Антонио Вивалди и Астор Пиацола!“, това написа Веско Ешкенази в своята страница във Facebook вчера, с което определено успя да зарадва хиляди свои почитатели! 

Освен него, Рут Колева също обяви, че на 19.03 (четвъртък) от 19:00ч.  ще изнесе виртуален концерт, който ще може да бъде гледан в нейния профил в Instagram, като за момента можеш и да си “поръчаш” някоя от любимите ти нейни песни с коментар и да си я слушаш с кеф от вкъщи! 

Снимка: Lubri / Instagram @ruthkoleva 

Софийска филхармония и Софийска опера и балет пък обещаха да излъчват във своита Facebook страници тук и тук записи на концерти и спектакли от предишни сезони, така че те съветваме да проследиш какво ще се случва и на тяхната виртуална сцена! 

БОРИСЛАВ – опера от Маестро Георги Атанасов

Макар пандемията от коронавирус да преобърна наопаки мислите и ежедневието ни и в момента да ни е трудно да се отърсим от всичко, което се случва у нас, а и в световен мащаб, то едно е сигурно – рано или късно всичко ще мине, така че, има и някои добри алтернативи, с които дотогава дните вкъщи да преминават по-приятно.

Бъдете здрави и ако можете – останете си вкъщи!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!