Боже, закриляй Цвети! А нас благослови със смирение!

Световната шампионка от ансамбъла ни по художествена гимнастика Цветелина Стоянова е с опасност за живота след падане от шестия етаж на блок в столичния квартал “Надежда”. Според информацията тя е постъпила в съзнание, но в тежко състояние в “Пирогов”. Състезателката е оперирана, след което е настанена в реанимация и остава в тежко състояние. Според МВР Стоянова е направила опит за самоубийство. На мястото нямало следи от външна намеса.

Вчера сутринта, часове преди трагедията, ансамбълът ни по художествена гимнастика замина за европейското  в Холон. Старши треньорът Ина Ананиева заяви, че Цвети има здравословен проблем, който се е задълбочил след турнира в Испания. На мястото на Цветелина Стоянова за Израел замина резервата Любомира Казанова.

Дотук със сухата информация. Мъчно се пише, когато животът на 21-годишна жена, спортист, шампион виси на косъм. Моля се от цялото си сърце Цвети да се възстанови напълно. И да е много светъл пътят й. Да празнува Живота с фойерверки. Много награди, постижения, успехи и обич да й предстоят. Душата й да грее, а тялото й да е отново здраво. Кураж, Цвети! И Бог да те пази!

Боли ме обаче и от всички коментари, клюки и предположения, които избълваха някои медии. Докато Цветелина Стоянова се бори за живота си, а ансамбълът ни е в Израел, мнозина си намериха виновни, че и присъди раздадоха вече. “Федерецията е виновна”. “Телефонът на Илиана Раева е изключен”. “Какво прави все още ансамбалът ни в Израел?!”. Тези и куп други безумни въпроси се появиха вече в сайтове, самоназовали се “медии”. Търси се публичен линч. Някой, който да е виновен. Някого, когото да мразим. Когото да обвиним. И когото да разкъсаме. Основният свидетел на народния съд е един съсед, който се вживи на говорител и психолог на националката ни по художествена гимнастика и разказа по телевизиите как се е чувствала /?!?/ и коя е причината за трагедията. От онези съседи, които знаят всичко. И говорят от твое име. От загриженост, да не си помислите нещо друго. И един куп хора започнаха да му пригласят публично и да съдят. Защо, Боже, какво се случи с душите ни? Така ли разбираме съпричастността? Момичето бере душа, а ние разкъсваме треньорката й, психолога на отбора, федерацията… Виновни да има. Без да познаваме фактите. Без да знаем какво е в душата на това момиче… Защо? Ще ни олекне ли? Ще й помогнем ли по този начин? А някой от всички “съдии” мисли ли за душите на другите момичета от ансамбъла? Не мога да повярвам, че се въртим като “някакви животни в клетка” и си търсим нова плячка за изглозгване. И така ли разбираме съпричастността? В омразата към някой друг. 5 минути шок от новината. 5 минути издирване на поредния враг, когото да обвиним. И 5 минути да го подложим на публичен линч. Това ли е? Така ли си решаваме проблемите?

Никой не заслужава спекулации и коментари за психологическото си състояние, на кого е обиден и от какво е разочарован, докато се бори за живота си. Никой не знае какво точно се случва в душата на другия. Грозно е. И не е помощ. Нито уважение към чуждата болка. Грозно. И боли.

Господ да е с теб, златно момиче! Животът е пред теб, сигурна съм! Ще спечелиш и това състезание! Моля се от сърце отново да намериш смисъла!

P.S. Публикуваме позицията на председателя на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева:

Днес (вчера, б.р.), нашата Цвети Стоянова се е разминала на косъм от смъртта. Страшната вест ни настигна след пристигането на националния отбор в Израел, където ще се проведе европейското първенство по художествена гимнастика.
Всички сме в шок. Момичетата от ансамбъла преживяват много тежко случилото се. След много тежък разговор взеха решение да участват на състезанието и да се мобилизират до краен предел, за да се представят по възможно най-добрия начин, защото вярват, че това би искала Цвети в този тежък за нея момент, в който се бори за живота си. Мъката ни е голяма, сълзите не спират, но нашата Цвети има нужда от нашата сила и всички ние ще го направим за нея!
За да се спре със спекулациите искам да уведомя обществеността, че Цвети по свое желание отказа да участва на Европейското първенство, въпреки усилията на всички да я разубедим – на момичетата, на Ина Ананиева и моите. Също така и беше предложено от треньорите да пътува с нас на европейското в Израел независимо, че няма да участва, което предложение тя също отказа.
В този кошмарен за всички нас момент, моля за коректност и съпричастност. Точно сега нито Цвети, нито момичетата заслужават неверни информации, които създават напрежение и нагнетяване на и без това нагнетената обстановка.
Благодаря на целия екип на “Пирогов” за грижите и битката, която водят за спасяване живота на златното ни момиче!
Благодаря на министър Кралев за неговата намеса и съпричастност!
Скъпа Цвети, всяка секунда сме с теб и ще вложим цялата си енергия и воля, за да ти изпратим вяра и сили да се пребориш за живота си!
Във всеки миг ти си с нас, така както и ние сме с теб!
Този път ние ще се борим за теб с цялата любов и вяра, на която сме способни!
Молим се всяка секунда за теб!
Боже, спаси нашето прекрасно Цвете!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

3 Коментари

  1. Направи ми впечатление, че г-жа Сиракова ПЪРВО благодари на докторите от Пирогов(което адмирирам), ПОСЛЕ НА МИНИСТЪРА и ЧАК НАКРАЯ пожела на момичето оздравяване?!?!?!?!?!? Бизнесът преди всичко, така изглежда! Аз с най-голяма любов пожелавам на Цвети да се оправи, та да чуем и нейните думи – срещу тези на Илиана! И тогава ще съдим…. но ми се струва, че не са наред нещата в художествената гимнастика! С умиление си спомням как Нешка не даваше на момичетата да ядат сладко и те негодуваха…. но не скачаха от балконите – вижте ги сега!

    1. Пожелавам на Цвети бързо възстановяване и крепко здраве още много години. Направи ми впечатление, че Римма Бранкова – не пропусна възможността първо да излее кофа помия върху г – жа Сиракова и чак тогава да пожелае възстановяване на Цвети. Не ви ли е срам -момичето бере душа, а вие си мерите тава кой колко е загрижен???? Засрамете се – да ще благодари първо на лекарите, защото ако не бяха те – нямаше да има на кого да пожелае бързо оздравяване, толкова е близо до ума (за който го има)

  2. Моля се от цялото си сърце Цвети да се възстанови напълно. Бог и лекари да и помогнат и я опазят. Късмет на милото дете и голямата световна шампионка. Искрено се надявам да спечели най-тежкото си житейско състезание. Бог да те благослови!

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!