Деси Андонова – нова песен и нов албум от един добре познат, любим глас

За нея не се шуми постоянно. Нито на нея това е навредило, нито на публиката й. Онази, която е с нея вече близо 20 години. Тя знае своя път, върви гордо по него и оставя своя отпечатък, който хората откриваха в различни периоди. Ти, може би помниш Деси Андонова от  Sentimental Swingers и Phuture Shock, или от някое от всички партита, на които е пускала през годините. А може би някъде през годините просто си чул този фантасичен, категоричен и много завладяващ глас, който от скоро се побра в първи солов албум. DJ DESY или просто DESY няма никакво значение откъде ще идва звука, гласа, музиката, има ли я – категорично и само “ДА” на вечерта!

Трето парче от новия албум изплува на музикалната сцена само преди две седмици, а ние освен, че нямаме търпение да ти го пуснем, ако случайно не си го чул, но и нямаме търпение да чуем всичко останало от Деси! Още… ще се чуе кога! Засега си говорим за спомените, музиката, песента “Back Than” и кой е замесен в нея, освен прекрасните Елена Телбис и Ованес Торосян.

Снимка: Тихомир Рачев

 

Толкова години на сцена и все още различна. Доказателство, че може и без да се влияеш от масата, нали така…?

Всяко музикално начинание, което съм подхващала е излизало от мен като необходимост отвътре навън. Не съм изхождала от това кое би се харесало. Преди много години си казах, че компромиси с музиката си няма да правя. Естествено, повлияна съм от вдъхновения – смятам, че това е неминуемо…

Има ли нещо, което ти се иска да се е случило по различен начин в кариерата ти?

Благодарна съм за всичко, което ми се е случило, това което не е – не е трябвало и не съм била готова за него. Стремя се да живея в настоящето и да не съжалявам за нищо. Струва ми се, че успявам.

Скоро в свое интервю казваш, че според теб българската музика днес е в подем. На какво мислиш, че се дължи тази вълна?

Дължи се на много фактори – заобиколена съм от талантливи, активни, работливи и сърцати артисти, които са верни на усещането и посоката си на звучене. Това са хора, необременени като моето поколение от неувереност и липса на връзка с останалия свят. Живеем в много динамично време с повече възможности от всякога да стигнеш до повече хора с изкуството си, а това е сериозна мотивация.

Първият ти солов албум “Audio Book” събира парчета от различни периоди, които сигурно носят белега на своето време и моментите, в които са създавани. Може ли да се каже, че с този албум си подреди един пъзел на музикалния ти живот от последните години? И как изглежда той в твоите очи?

Този албум е сборник с разкази от миналото – преживени моменти, научени уроци, които имах нужда да прозвучат в настоящето, за да мога да продължа по пътя си. Той звучи така, както звучи благодарение на изключителните Божидар Василев (тромбон, синтове), Васил Вутев (ударни), Димитър Горчаков (пиано), Георги Дончев (контрабас) и гостите – Роко Захариев (Тромпет), Евден Димитров (бас), Линда Манчева (виолончело) и Петър Йотов (китара).

Песента “Back Then” как се създаде и кои са всички замесени?

В музикално отношение – Божидар Василев (тромбон, синтове), Васил Вутев (ударни), Димитър Горчаков (пиано), Георги Дончев (контрабас). Смесване Христо Рачев (Саунд Нинджа), мастъринг Брус Темпалтън.

А визуализацията е на Тихомир Рачев, с прекрасните Елена Телбис и Ованес Торосян. Монтажът е на Тихомир Рачев и Павлин Даскалов.

Тя е любов, себеосъзнаване, себеобикване и едни много преливащи взаимоотношения в постигане на самодостатъчност. Това е труден път. Ти минаваш ли го, изминала ли си го с какво се сблъска?

Откровенно казано това е един от уроците, които аз лично не успях да науча бързо и се наложи да повтарям отново и отново.

С каква музика расте Янтра, има ли си свои предпочитания?

Янтра е вече голяма, има свои предпочитания – аз се стремя да я информирам, но това си е нейния път, гледам да не налагам вкуса си. Основно слушам и работя в студиото си, а тя е постоянно със слушалки и е в нейния си музикален свят. Слушала е много репетиции – особено в колата докато пътуваме, така че един ден ако иска да пее суинг и джаз например – струва ми се вече има сериозен репертоар.

Кога очакваме албума?

Края на ноември:)

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!