“Най-хубавото се вижда само със сърцето…”

Абсолютно съм убедена, че вкусът се възпитава. От най-ранна възраст. Да имаш сетива към красивото, към изкуството е Дар Божи, който обаче трябва да се развива. Да притежаваш емоционална интелигентност е един от най-важните уроци, които можеш да получиш вкъщи.

А сега се запознайте с Тайлър. Той е само на 2 години. Но има сърце и сетива, от които много възрастни могат само да се поучат. Тайлър е на концерт, слуша как по-голямата му сестра свири на пиано “Лунната соната” на Бетовен. Да видиш как цялото му тяло вибрира в емоцията на музиката, вълнението, което го разтърсва, и сълзите, които капят, са неща, които не могат да се преразкажат. Изживяват се. Със сърцето. Скъп подарък за душата от едно 2-годишно непознато дете. И урок за живота, който децата ни дават. Без да махат менторски с пръст. Без назидателен тон. Само с присъствието си. И с онова, което носят в душата си.

И веднага в главата ти зазвучава Екзюпери: “Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите” <3

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!