Дизайнерски мебели от Sebastian Brajkovic

Още като дете Sebastian Brajkovic проявява непреодолим интерес към странно изкривени форми и предмети, наблюдава и изследва движения, докато родителите му се чудят възможно ли е да е аутист.

На малко по-късен етап неговят интерес се насочва към живопистта и скулптурата и самият той започва да експериментира в областта на изобразителното изкуство малко преди да прехвърли уменията си върху триизмерните форми. Завършва Академията по дизайн в Айндховен, където съчетава изкуство с идеен дизайн, като в крайна сметка неговият художествен стил се насочва към преобразяването на традиционни мебели в усукани скулптури. “Вдъхновението ми идва от всичко, което разказва история на движение. Харесва ми това, че се вижда отпечатъкът на времето в моята работа“, споделя Sebastian Brajkovic.

Изкривените скулптурни форми на дизайнера определено изглеждат сякаш традиционните френски мебели са “изтръгнати” от времето си. Авторът изследва процеса на изкривяване на интериорния дизайн и ефектът, който неговите променени парчета оказват върху човешкото възприятие и емоции. Той “разрушава” исторически дизайни и превръща моделите в нещо сюрреалистично и модерно, обединявайки минало, настояще и бъдеще. Неговите скулптурни модели служат и като функционални обекти. Комбинацията между тежък бронз и нежен текстил създава интересен контраст между материалите.

Работата на Sebastian Brajkovic е популярна по цял свят, като е достигнала до постоянните колекции на някои от най-престижните музеи и галерии.

До 17 октомври в David Gill Gallery в Лондон може да бъде видяна и настоящата му изложба.

Тайно завиждаме на всички, които имат възможност да й се насладят, за нас остава да гледаме и да се възхищаваме на работата му отдалеч.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!