Доброто не е отживелица

Имам достатъчно пари, за да нахраня цяла Сърбия

Едва ли има човек, който да не познава тенисистът Новак Джокович. Но малцина знаят, че Ноле, освен шампион по тенис, е и ресторантьор. Джокович  има 2 ресторанта – единият в Белград, който носи неговото име, а другият е био, органик, веган, носи името “Eqvita” и се намира в Монако, където Жокера живее със семейството си.

eqvita

Наскоро носителят на 12 титли от Големия шлем обяви, че е на път да отвори трети ресторант – отново в родината Сърбия. Този ресторант обаче ще бъде по-специален от останалите и ще предлага безплатна храна за хора в нужда.

“Парите не са проблем за мен. Спечелил съм достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия. Мисля, че сънародниците ми заслужават помощ и грижа от мен. Дори само заради подкрепата, която винаги ми дават”, казва Джокович.

Все още не е ясно кога ресторантът ще отвори врати и къде ще се намира. Известно е само, че ресторантът ще работи само вечер и няма да има плащания.

Никой никога не ни е обещавал, че големите шампиони са и големи хора. Но е много вдъхновяващо и трогателно, когато големият талант е придружен с голямо сърце!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!