Честит 102-ри рожден ден, дядо Добри!

Днес дядо Добри – светецът от Байлово, навършва 102 години. Не съм от щастливците, които са го срещали, които са виждали благите му очи и тайнствената усмивка, които са имали честта да поговорят с него. Не съм и от хората, които са пускали левче в ръцете му, посрещнати от белобрадия старец пред „Ал. Невски“. Не съм!
За мен дядо Добри е като митичен образ… Като Левски, като Майка Тереза, като Божия син… Знам, че ги е имало, че са ходили по тази земя, че с делата си са променяли историята ни, но… не съм ги виждала… Имам само силното усещане и вярата. И знам, че го има.

dobri
Моля се дядо Добри да е здрав и днес да има 102-ия си рожден ден. Защото някакси и аз ще празнувам. Защото днес вече трябва да празнуваме доброто. Да, да, да го празнуваме. Защото ежедневието ни вече като че ли е повече разруха, война, смърт, враждебност, лицемерие, пошлост, страх, разделение, отчужденост… И по-малко добрина, човечност, себераздаване… По-малко Любов, всемирна Любов!
Някой бе казал, че тези, които носят светлина на другите, никога не остават на тъмно… Моля те, Света Богородице, Майко на всички Майки по Земята, дай на този твой син здраве и светлина още много честити дни, дай му своите мир и Любов, дай му силата да ти служи и най-вече да учи нас на човеколюбие! Защото ние имаме нужда от това, имаме нужда от него, от светлината му! Пази го!
Честит рожден ден, дядо Добри!

Сподели с приятели!Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

1 Коментар

  1. Много Ви моля, да не свързвате/смесвате житието на Дядо Добри с албанската католическа принцеса Тереза. В медиите има достатъчно информация, останалото е светотатство….

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!