Един талант, който тепърва ще се разгръща

Винаги трябва да подкрепяте децата си и техните таланти. Ако ги подхранвате и им помагате могат да се случат страхотни неща!“. Може би всички родители споделят тези мисли, но не всички са в състояние да отсеят истинските теланти на децата си и то в съвсем ранна възраст. С тези думи обаче започва и историята на едно момче, което получава поредната забележка в училище, че вместо да внимава в часовете, то рисува, но с нея получава и… възможност.

Джо започва да рисува още докато е само на 4 години и ако тогава това не му създава неприятности, то в училище вече нещата стоят по различен начин. Постоянните оплаквания на учителите, че детето се концентрира повече върху това да си драска и рисува в тетрадката, вместо да се интересува от учебния материал обаче не плашат родителите му. Докато те го записват на допълнителна следучилищна програма и го насърчават да се занимава с това, което обича, той е забелязан и от свой преподавател, който също разпознава таланта му. Така една от рисунките на Джо се появява в инстаграм, а след нея малкият художник си спечелва вниманието на много хора. Сред тях се оказват и собствениците на ресторант “Номер 4” в Шрусбъри, Англия. Те се свързват с Джо, за да го попитат дали не би искал да украси част от ресторанта, тъй като много харесват рисунките му и така само на 9 години той се сдобива с първата си работа.

Всеки ден след училище бащата на Джо го кара в ресторанта, където той прекарва общо 12 часа в рисуване на стените. “Джо обича да рисува и ние сме толкова горди от всичко, което постига!“, казва неговият баща. “Фактът, че напълно независим бизнес поиска от 9-годишния ни син да направи нещо професионално беше невероятен! Бих посъветвал всички родители да насърчават децата си и да ги подкрепят в техните интереси и мечти! Много е важно като родители да можем да правим разлика между това дали нашите деца не се интересуват от нещо конкретно, дали го намират за трудно и се нуждаят от помощ, както и дали имат нужда от повече креативно пространство около себе си, за да развиват своите умения!“.

Малкият Джо вече се радва на огромен интерес в своя инстаграм профил, а с него вече има и собствен сайт, който може да видиш ТУК.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!