В прегръдката на дърветата

Разрастваща се тенденция в архитектурата в последните години е изграждането на еко-хотели, които да осигуряват възможност на своите гости да са в тясна връзка с природата, а самата архитектура и строителство да оказват минимално въздействие върху околната среда.

Пример за това е и проектът “Човекът и птиците” на дизайнерската фирма “Пенда”. Идеята се състои в изграждането на гъвкав хотел, който лесно може да се конструира, разглобява и разширява, за да може да се премества. Дизайнът на самия хотел е представен на конкурса “AIM Legend of Tent”, който предизвиква дизайнери да създават проекти за сглобяеми конструкции с минимално влияние върху околната среда. Изграден от здрави бамбукови стъбла, хотелът може да се моделира спрямо заобикалящата среда и условията, които тя предоставя, а гъвкавият дизайн разнообразява познатия модел и създава великолепни триъгълни стаи, сгушени между дърветата. Просторните тераси пък дават възможност на хората да се почувстват погълнати от природата, което е и една от основните идеи.

Една наистина креативна и интересна идея, която със сигурност би могла да намери различни приложения! Предлагаме Ви да я видите:

01

02

03

06

07

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!