Ексклузивно! За Brexit са виновни прахосмукачките!

“Имате метла вкъщи? Вижте мощните й магически свойства”, гласи едно заглавие, на претендиращата за най-четена медия в България. Може и да е, почти съм убедена даже, щом въпросната статия е прочетена от 79 022 души. Цели 451 думи е нанизал авторът за да ни осведоми, да ни просвети, че ако нямаме метла или не я използваме според неговите инструкции, животът ни ще бъде ако не по-лош, то поне същия като на средностатистически “white trash”* от Дъмфрисшайър, Северозападна Англия.

А ето и 28 знайни и незнайни факти и свойства на този толкова простичък предмет – метлата, според “качествената журналистика”:

 1. Mетлата най-често се свързва с вещиците.
 2. Метлите са използвани като средство за летене от вещиците.
 3. Метлата притежава мощни магически свойства.
 4. Метлата е символ на домашния уют и семейното щастие и играе основна роля при защитата му.
 5. Метла има във всеки дом.
 6. Когато метлата започне да се разпада, трябва веднага да я изхвърлите.
 7. Ако не изхвърлите разпадаща се метла, ви грозят семейни конфликти и проблеми.
 8. Разпадащата се метла трябва да се изхвърли надалеч, за да не привлече болести, беди и нещастия.
 9. Разпадащата се метла не трябва да се гори, защото ще ви нападнат бълхи, дървеници или други дребни гадини.
 10. И все пак, ако не искате да се разделяте със старата метла, то можете да я сложите в обора, бараката или друга стопанска постройка в двора. Така ще запазите и добрия дух-пазител на дома.
 11. Новата метла не трябва да се носи директно в къщата, защото носи неприятности.
 12. Метлата може и да не донесе неприятности, ако преди това с нея пометете в близост до мястото, откъдето сте я купили.
 13. Като си купувате нова метла си пожелайте нещо, свързано със семейството. Ако не сте прекалено алчни, то ще се изпълни.
 14. С метлата са свързани и много поличби.
 15. Ако метлата се разпадне неочаквано, то ви очакват изненади.
 16. Ако на метлата ѝ се повреди дръжката, чакайте гости.
 17. За да спре да плаче бебето нощем пък, домът се премита с нова метла.
 18. Заметеш ли момък, момите няма да го харесват.
 19. Ако мома прескочи метла, то тя ще роди трудно.
 20. За да дадат обилна реколта, галете овошките с метла.
 21. Децата в миналото пък още на прага били тупани с метлата, за да излязат от тях бесовете.
 22. За да дойде благополучието и във вашия дом, е добре от време на време да давате почивка на прахосмукачката и да метете с метла.
 23. Винаги се мете в посока към прага, но не се изхвърля директно през него.
 24. Боклукът се събира на купчинка, но не се изхвърля веднага.
 25. Зад метлата върви домашният дух, който е притеснен от почистването. Ако изхвърлите събраната купчинка, рискувате да се отървете и от него. Поради това е добре да изчакате половин час, докато духчето се успокои и се премести на друго място в дома.
 26. Метлата е сред предметите в къщата, които имат силата да го защитават от всичко негативно.
 27. За да предпазите дома си от злото, ще са ви нужни нова метла и две нови шевни игли. Те се свързват на кръст и се пъхат в метлата. Тя се поставя на входа на дома с дръжката надолу. По този начин тя разпръсква негативната енергия и не ѝ позволява да влезе в къщата.
 28. Когато имате кошмари, на помощ отново идва метлата. За да ги прогоните, е нужно с малка сувенирна метла да заметете малко пода. В нея забодете кръст от шевни игли и я поставете над леглото. Това със сигурност ще прогони кошмарите надалеч.

Е, и да не сте знаели, сега вече знаете. Запомнете и действайте – метлата е чудо!

metla

Давай, народе! Метлата ще те избави от неволите! И като добавиш и Националната лотария, предказанията на Ванга, познанията си за “бомбите” на Кардашиян и “кинтитИ” на Божинов и омразата към “умните и красивите”, богатите, политиците, бежанците, руснаците, европейците и американците, нашите си цигани, шефа и комшията, Плевнелиев, Меркел и Путин, и разконспирирането на илюминатите и рептилите – ето те доволен, щастлив и успял.

Дааа, в последните дни вървят едни подигравки срещу англичаните. Как се самопрецакали, колко били прости, необразовани и неинформирани. Колко лесно били излъгани за парите от Европа. Как ги манипулирали за ограничаване на имиграцията. Да знаете, със сигурност е заради това, че чистят с прахосмукачки, а не с метли. Няма нищо общо с четенето на вестниците Сън и Дейли мейл, с жълтите и черните новини, с промиването на мозъци, с насаждането на омраза и разделение, не, не.

Да благодарим на автора за статията за метлата, все пак труд е вложил човекът. Да го извиним за простотията, с която ни облъчва, все пак трябва да яде – има и негнусливи хора. И да си повтаряме: “Денят за размисъл е денят преди изборите, а не денят след изборите”.

*White trash, англ. – “бял боклук” събирателно, натоварено с класова дискриминация, име за необразованата или слабообразованата, бедна прослойка на обществото, която предпочита да си купи многоинчов телевизор и бира, пред това да плати за извънкласни занимания на децата си.
Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
291Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!