Експерименти – заключителната част от цикъла Нерониада

КО-ОП и Художествена Галерия Ловеч се обединиха за последния етап от цикъла Нерониада, който ни срещна отблизо с непоказвани досега творби на талантливия български художник Димитър Казаков – Нерон. В третата част, която ще бъде заключителна, в арт пространството ще видим изложбата Експерименти.

Експозицията включва 66 творби на Димитър Казаков, които са дарени на Музея в Ловеч. Сред тях има студентски рисунки с перо, графика – единични отпечатъци и рисувана керамика.

Иначе казано – още една голяма порция съкровища от наследството на великия Нерон ще бъдат показани за всички, които искат да се докоснат до магията им. Ние със сигурност няма да пропуснем да изпитаме отново близостта с удивителния талант на художника и да се потопим, макар и за малко, в неговия свят. Съветваме ви и вие да не пропускате тази възможност.

Четвъртък наближава, розето се изстудява на фона на стоплящото се време, а на нас ни звучи като добра компания, мирис на люляци и малко време за изкуство.

_____________

Димитър Казаков – Нерон, вечно експериментиращ с техниката на рисуване, на живописване, на моделиране на дървото, за 4 дни прави серия от 108 керамични пана, дарени на Музея в Ловеч. И тук Нерон е различен в подхода към материала, но и разпознаваем като стил. Той нанася композициите не само върху чинии, но и в различни като формат пана, запълнени в плътни земни тонове и позната негова иконография. Тази, в която наситени със символика предмети и знаци изграждат неговия свят извън реалния – мистичен и загадъчен.

__________________

18 април, четвъртък

КО-ОП, бул. “Янко Сакъзов” 17

Начало: 18:30 часа

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!