Еластичните скулптури на Malin Bülow

Съпротива, напрежение, движение, еластичност, сила, противодействие. Всичко това описва една от последните инсталации, творение на художника Malin Bülow. Базираният в Осло художник създаде интересни и провокиращи инсталации, в които хората се съпротивляват на напрежението, създадено от разтегливи костюми от ликра. Костюмите са така създадени, че да имат малък отвор в областта на корема, който позволява на всеки участник да пълзи лесно и да подчертава своите движения.

Когато се прикрепя към сградите, гъвкавата тъкан се манипулира и разтяга от извършваните движения. За реализирането на цялата си идея, авторът запушва двата входа на галерията Kunstbanken, Hedmark Kunstsenter с костюмите, затваряйки посетителите вътре за цял час.

Други, по-малко клаустрофобични инсталации се реализираха на открито, като например повторение на същата инсталация беше показано в бивша военна сграда, извън Осло. В представлението, което художникът описва като “еластична скулптура” или “мащабен перформативен натюрморт”, петима танцьори изследват напрежението в движенията си, докато са прикрепени към структурата.

Самият Malin Bülow е родом от Швейцария и учи като невробиолог преди да получи магистърска степен от Националниата академия на изкуствата в Осло, Норвегия.

Повече за неговата работа може да видите www.malinbulow.com

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!