Наказан по случая “Лясковец” полицай вече е директор на полицията в Пловдив

Наказани за провала на акцията в Лясковец, при която загина баретата Емил Шарков, се връщат на ръководни постове. Началникът на Криминална полиция Атанас Илков е уволнен дисциплинарно година след акцията. По сигнал на майката на покойния Шарков – Ваня Рибчева, и втора проверка, извършена от служебния министър Йордан Бакалов, броят на наказаните достига 12 души. Официалният мотив за отстраняването на Илков е дисциплинарното  уволнение, защото е подвел Светлозар Лазаров за акцията в Лясковец. След съдебни дела е върнат в Криминална полиция в Пловдив. А преди дни е повишен от служебния министър като изпълняващ длъжността директор на полицията в Пловдив.

КОЙ кадрува в МВР? И това въпрос ли е или просто тъжна констатация? НяКОЙ помни ли изобщо, че един човешки живот беше погубен в тази “провалена операция” (по думите на бившия главен секретар Светлозар Лазаров)? И защо някои медии пропускат да информират читателите си по темата? Отговорите и изводите оставяме на вас.

[ft_toggles open=””]

[ft_toggle title=”pik.bg” ]Заглавие: “Майката на убития Емил Шарков разкрива: Наказани за провала в Лясковец се връщат на ръководни постове”

Цитат: “Майката на убития при операцията в Лясковец Емил Шарков направи разкрития около последиците след операцията, при която бе застрелян сина й. „Видях, че никой няма желание да се доближава дори до истината. Защото техните точки нямаха дори половин допирна точка с действителността. Намерих хора, които да ми разкажат всичко от начало до край – от планирането на операцията до провеждането й и фаталния край за сина ми и за някои от момчетата”, разказва майката на Емил Шарков Ваня Рибчева, предаде бТВ. Според нея се извършва „огромна манипулация” за прикриване на грешките на главния секретар Светлозар Лазаров, командирът на отряда Георги Гайков и началника на „Криминална полиция” Атанас Илков.”[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”blitz.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”vesti.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dir.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”24chasa.bg” ]Заглавие: “Назначиха нов временен шеф на пловдивската полиция”

Цитат: “Комисар Атанас Илков, който оглавява Криминалната полиция в Пловдив, временно ще ръководи Областната дирекция на МВР със заповед на вътрешния министър Пламен Узунов. Илков бе уволнен след трагедията в Лясковец, припомня Трафикнюз.[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”actualno.com” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dariknews.bg” ]Заглавие: “Наказани за провала на акцията в Лясковец се връщат на ръководни постове”

Цитат: “Наказани за провала на акцията в Лясковец се връщат на ръководни постове, съобщи bTV. В ранната сутрин на 14 март 2014 г. Специализираният отряд за борба с тероризма прави опит да обезвреди 54-годишния Петко Петков в дома му в Лясковец. Той ги чака с боен арсенал, а баретите се оказват неподготвени за този развой. В акцията загива баретата Емил Шарков, а трима негови колеги са ранени.”Шефът на Криминална полиция Атанас Илков е уволнен дисциплинарно година след акцията. По сигнал на Рибчева и втора проверка, извършена от служебния министър Йордан Бакалов, броят на наказаните достига 12 души. Официалният мотив за отстраняването на Илков е дисциплинарното  уволнение, защото е подвел Светлозар Лазаров за акцията в Лясковец. След съдебни дела е върнат в Криминална полиция в Пловдив. А преди дни повишен от служебния министър като изпълняващ длъжността директор на полицията в Пловдив.

Автор: Йоана Миланова[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dnevnik.bg” ] Заглавия: “Наказан по случая “Лясковец” полицай става шеф по заместване в Пловдив

 

Цитат: “Името на Илков стана известно, след като бе уволнен като директор на отдел “Криминална полиция” в Главна дирекция “Криминална полиция” заради случая “Лясковец” през март 2014 г. Тогава при планувана акция по обезоръжаването на Петко Петков, мъжът се беше барикадирал в дома си в Лясковец и откри стрелба по командосите, като уби Емил Шарков и рани двама негови колеги.”[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”btvnovinite.bg” ]Заглавие: “Наказани за провала в Лясковец се връщат на ръководни постове

Цитат: “Акцията не е планирана добре, признават после и от МВР. При нея загива баретата Емил Шарков, а трима негови колеги са ранени. МВР започва проверка, а първите посочени за виновни са двама оперативни служители от дирекцията във Велико Търново. Тогавашният главен секретар на МВР Светлозар Лазаров призна, че „операцията е провалена”. Шефът на Криминална полиция Атанас Илков е уволнен дисциплинарно година след акцията. По сигнал на Рибчева и втора проверка, извършена от служебния министър Йордан Бакалов, броят на наказаните достига 12 души. Малко преди освобождаването му, името на Илков публично се замесва в друг скандал – в този с незаконното подслушване на политика Касим Дал. След съдебни дела е върнат в Криминална полиция в Пловдив. А преди дни повишен от служебния министър като изпълняващ длъжността директор на полицията в Пловдив”[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”novini.bg” ]Заглавие: “Наказани за провала в Лясковец се връщат на ръководни постове”
Цитат: „Колкото по-некадърен е един човек, толкова е по-зависим става, така че аз въобще не се учудвам, че те си ги изваждат от ръкавите разни хора. Не само него – Георги Гайков, който беше уволнен тогава, година по-късно е върнат като заместник-командир на отряда. И сега е на стартов период да чака пенсионирането на командира на отряда, за да се върне отново командир. За самия Лазаров от достоверни източници знам, че сега, когато се е сформирал временния кабинет, той е бил първа писта отново за главен секретар на МВР. След това излезе информация, че се гласи за заместник-председател на ДАНС”, разказва Ваня Рибчева, майка на убития Емил Шарков, предаде БТВ.
Автор: Росица Валентинова[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”offnews.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dnes.bg” ]Заглавие “Наказани за провала в Лясковец пак с ръководни постове”

Цитат: Провалът на акцията бе причина да бъде уволнен шефът на Криминална полиция Атанас Илков, както и още 12 души. Малко преди освобождаването му, името на Илков публично се замесва в друг скандал – в този с незаконното подслушване на политика Касим Дал. Отстраняването на Илков обаче не е за политическия скандал. Официалният мотив – дисциплинарното уволнение, защото е подвел Светлозар Лазаров за акцията в Лясковец. След съдебни дела е върнат в Криминална полиция в Пловдив. А преди дни повишен от служебния министър като изпълняващ длъжността директор на полицията в Пловдив, съобщава bTV.

Автор: Петя Славова[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”fakti.bg” ]Заглавие: “Наказани за провала в Лясковец се връщат на ръководни постове”

Цитат: “Първо понижени, после повишени. Шефът на Криминална полиция Атанас Илков е уволнен дисциплинарно година след акцията. По сигнал на Рибчева и втора проверка, извършена от служебния министър Йордан Бакалов, броят на наказаните достига 12 души. Малко преди освобождаването му, името на Илков публично се замесва в друг скандал – в този с незаконното подслушване на политика Касим Дал. Отстраняването на Илков обаче не е за политическия скандал. Официалният мотив – дисциплинарното уволнение, защото е подвел Светлозар Лазаров за акцията в Лясковец. След съдебни дела е върнат в Криминална полиция в Пловдив. А преди дни повишен от служебния министър като изпълняващ длъжността директор на полицията в Пловдив”

Автор: Мартин Христов[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”trud.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”topnovini.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[ft_toggle title=”bnt.bg” ]Новината не е отразена![/ft_toggle]

[/ft_toggles]

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
126Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!