Да изчакаш с достойнство

От няколко дни заветният Оскар, спечелен от Леонардо ди Каприо за ролята му във филма “Завръщането”, се превърна в основна тема за разговори, дискусии, шеги, подигравки и заяждания. Толкова много се изговори за Лео през последните дни, че вече искам да пратя прословутата мечка от филма да се “срещне” с всички, които имат още нещо за казване.

Някак в сянка остана друг дълго чакал признание от Академията и много талантлив творец – композиторът Енио Мориконе. След пет номинации, на 87 години великият италианец получи “Оскар” за музиката към филма “Омразната осморка” на Куентин Тарантино. Иронията на съдбата или на академията е, че той вече има “Оскар”, но за цялостно творчество.

В кариерата си Мориконе е работил по музиката на 527 проекта и пет пъти е номиниран за златната статуетка: “Малена” на Джузепе Торнаторе; “Бъгси” на Бари Левинсън; “Недосегаемите” на Браян Де Палма; “Мисията” на Ролан Жоффе и “Райски Дни” на Терънс Малик.

Подаряваме Ви три незабравими произведения на маестро Мориконе. Няма ръмжене на мечки, пъшкане и охкане на ранения персонаж на Лео, но пък докосват сърцето!

 

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!