За Евровизия. Последно.

Браво, Поли Генова!

Всяка година си обещавам, че повече никога няма да гледам Евровизия и… ей ме на, снощи пред телевизора. Развълнувана при това. Някой сякаш чува заричането ми на тема “никога-повече-този-политически конкурс”, усмихва se лукаво и ме инсталира на дивана винаги, когато България участва. Добре, че България не присъства на този кОнкурс през последните три години, та да си почина малко. Е, снощи гледах. И накрая пак се заканих, че “повече няма да правя така”. Въпреки брилянтното представяне на Поли Генова, която извоюва най-добрия резултат за страната ни. Честито на Поли и благодаря!

Но се радвам, че свърши. Първо защото няколко дена коментари как е била облечена, от кого е била облечена и защо е била облечена така (ама Вие компетентните и от стайлинг, видяхте ли аутфитчето на германката, бе?!), обиците й, косата й, хореографията й, вярно ли е пяла и въобще всичкото дървено философстване са прекалени, безсмислени, а и всяка година едни и същи. (Дет се вика и Dolce&Gabbanna да я бяха облекли, пак щеше да се намери някое фЙешън майсторка, която да си почеше езичето в мрежата).

Второ – някак много драматично ги възприемаме тези конкурси. Едните не дават и една дума да кажеш, че някой друг е пял добре (ужасссс, к’ъв българин си ти?!?), други пък изкушени от вечното самолинчуване как сме най-зле в Европа, в света даже, оплюват всеки, който участва, щот няма как българин да направи нещо хубаво – ние сме си зле. И от крайност в крайност се лутаме няколко дни. Ама по традиция доста шумничко си изразяваме мнението – то докато изчетеш и изслушаш всички, вече не ти е до песни и конкурси.

И трето, но най-важно – #айдеспретесестаяполитика!!! Благодаря предварително за разбирането. Стигат ми Путин и Русия, Украйна, майданът, Крим, терорът върху кримските татари от Сталин и всякакви политически драми, с които ни заливат ежедневно… Поне в музикалните конкурси да не печели политиката, а музиката, ако е възможно само. Искам да слушам музика. И да забравя, че Путин съществува поне за няколко часа. И да – руснакът беше много добър – изкърти ми главата с тая мултимедия, украинката хич не ме трогна, а испанката е много красива. Това според мен. А Поли беше чудесна. И както вече мнозина написаха във Facebook – всъщност България е на 1-во място от страните членки на ЕС 🙂 А аз… аз догодина май наистина няма да гледам Евровизия. Щото Eurovision is a crime. Political crime. 

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!