Европа създава нови възможности за европейските творци

Когато филмът е хубав, е лесно да заживеем в киното. Колко често обаче мислим за създателите на хубавите филми и за хората на изкуството, заради които гордо носим своята европейска идентичност? Освен център на идеи и родина на изключителни таланти, Европа трябва бъде и мястото, където тези таланти могат да развият изцяло своя творчески потенциал и да бъдат оценени. Европейският съюз играе сериозна роля това да се случи, като осигурява финансиране за творчески проекти, помага за създаването на мрежи за контакти в областта на изкуството и насърчава откриването на таланти. Целта е екосистемата в ЕС да бъде достойна за високото ниво на своите творци.

На 5 април със специална прожекция на “ХОТЕЛ ЗА МИЛИОН ДОЛАРА”, в София пристига неговият автор, легендарният Вим Вендерс – забележителен режисьор, но също и фотограф, писател и сценарист. Той ще участва в дискусията “Европа създава нови възможности за европейските творци” заедно с българския еврокомисар Мария Габриел и Боил Банов, министър на културата на Република България. Главната роля обаче ще бъде на ХОРАТА!

Дискусията ще се състои непосредствено след прожекцията на филма на Вендерс в Дома на киното, под формата на граждански диалог, в който са поканени да се включат всички.

Достъпът до събитието е с вход свободен, като предварителната регистрация е обусловена от капацитета на залата и е задължителна. Ще Ви очакваме в Дома на киното, за да зададете всички свои въпроси по темата и да споделите мнението си за бъдещето на творческа Европа!

Още информация може да откриете на страницата събитието във Facebook.

______________

Вендерс лично избира филма, който ще представи в София. Един от авторите на историята е Боно (U2), който пише и музиката към творбата, чиято премиера е на Берлинале 2000, където печели Наградата на журито – “Сребърна мечка”.

______________

Събитието се организира от Европейската комисия и Програма “Творческа Европа МЕДИА” на Европейския съюз.

Начален час – 18:00!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!