Фейсбук тества “downvote” бутон

Искате да изразите неодобрение с палец надолу под нечий коментар във Фейсбук? Бутон “downvote” може да се появи съвсем скоро. “Dislike” (Не харесвам)  е една от най-желаните от потребителите възможности за реакция, но основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг винаги е бил категоричен, че няма да добави “хейтърски” бутон в неговата социална мрежа. През 2015 година Марк Зукърбърг обясни, че компанията не иска да създаде такъв бутон, защото не иска да превърне мрежата във форум, където хората гласуват “за” и “против” постовете на останалите. “Това не е типът общност, която искаме да създадем”, заяви тогава той.

Този път гигантът потвърди официално, че провежда тест за подобна възможност, което предизвика оживление сред потребителите на социалната мрежа.

От Facebook побързаха да уточнят, че идеята на бутона не е просто да изразим несъгласие с чуждо мнение, натискайки бутон с палец надолу.  “Ние не тестваме бутон dislike, бутон за отрицание и хейт”, заяви един от експертите, разработващи бутона. “Проучваме функция, чийто замисъл е само за отбелязване на съмнителни коментари под публични постове. Потребителите няма да виждат колко пъти е използван бутонът.”

Натискането на виртуалното копче скрива коментара, а след това се появява въпрос дали той е бил обиден, подвеждащ или несъстоятелен.” Използването му ще изпраща сигнал на Фейсбук. Тестът за евентуалния бутон се провежда сред малка група потребители в САЩ. Той се използва само за публични публикации, каквито са новинарските статии, не и в групови постове или на профилите на публични личности.

button

 

Сподели с приятели!Share on Facebook9Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Няма коментари към “Фейсбук тества “downvote” бутон”

Сподели мнение!

Мейлът няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *


*