“Елхите на таланта” на Фондация “Стоян Камбарев” сбъднаха мечти

ЕЛХИ НА ТАЛАНТА бе поредната блестяща идея на Фондация “Стоян Камбарев”, която от години осъществява конкретни творчески проекти на откритията си, но за първи път включва и социален елемент.

Екипът на Фондацията, заедно с любезното партньорство на Столична Община и PРО PLANTS, създаде нещо красиво и вдъхновяващо, което радва близо два месеца всички столичани и гости на града, които се снимаха и прекарваха част от деня си на прелестната светлинна алея пред НДК, която се превърна в ново любимо място в София. На нея бяха разположени 35 приказно украсени елхи, подарени от Коледните благодетели на Фондацията – частни лица и фирми, чрез дарителска кампания, в подкрепа на младите таланти на България.

Първи подкрепени от благотворителната кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА бяха 10 талантливи деца и техните многодетни семейства в нужда. Тези даровити деца, станаха част от голямото семейство на Фондация “Стоян Камбарев”, която ще следи тяхното развитие и ще ги подкрепя и в бъдеще, като започна с пълното обезпечаване на едногодишните им разноски за изкуството, което са избрали. Така родителите им ще имат глътка въздух и ще бъдат спокойни за тяхното бъдеще.

Избраните млади таланти са от цяла България- Лъки в Родопите, Смолян, Варна, Велико Търново, Кърджали, Бургас, Хасково и София. Всички те дойдоха с големите си сплотени семейства и участваха на празничния Коледен концерт на Общината, наред с музикалните открития и звезди на Фондация “Стоян Камбарев”.

След концерта, на специално събитие в Литературен клуб ПЕРОТО, НДК, даровитите деца получиха планина от подаръци от всички коледни благодетели, както и много ваучери за покупки от хранителни вериги, търговски центрове, книжарници и др.

За мен е удоволствие да споделя имената на разкошните ни малки таланти: певиците Далия Гюлай, Кристиана Кирилова и Екатерина Атанасова, гайдарчето Светослав Пейчев, барабаниста Калоян Праматаров, арфиста Калоян Георгиев, изящната балеринка Елиса Дончева, Деси Василева, която танцува народни танци и младия художник Ивайло Пецов.

През следващите седмици, на Фейсбук страницата на Фондацията “Стоян Камбарев” ще разкажем повече за таланта на децата и живота им. Десетото от подкрепените семейства е това на актьора и скъп наш приятел Йосиф Шамли, който има три прекрасни дъщери.

Освен 10-те талантливи деца, благодарение на ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА отново дадохме едногодишни стипендии на седем от откритията на Фондацията, насочваме средства и към копродуциране на няколко късометражни филма, върху които се работи. Захранихме и фонда за пътувания и участия по фестивали, майсторски класове и обучения- нещо на което много държим” – сподели актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева, вдъхновител и председател на Фондация “Стоян Камбарев”, която вече 11 години сбъдва мечтите на младите и талантливите.

По Коледа, ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА станаха и прекрасен декор към новия видео клип на прелестната певица и откритие на Фондацията – Мария Славова към класиката “Ave Maria”.

Но, всичко хубаво си има край. В случая обаче той е само ново начало. Лампичките и празничната украса на ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА са вече свалени, а дръвчетата са подарени на Столична Община и ще бъдат залесени, в средата на март в ГОРА НА ТАЛАНТА продължение и символ на каузата на кампанията. Идеята е коледната инициатива на Фондация “Стоян Камбарев” да стане традиционна и в София, след 10 години да има стотици нови дървета, благодарение на всички коледни добродетели и партньори.

ЕЛХИ НА ТАЛАНТА се осъществи с изключителното партньорство на Столична Община и на PRО PLANTS– лидер в озеленяването и ландшафтния дизайн, който направи най- сериозното дарение и подари всички живи елхи на кампанията.

Сред Коледните Благодетели изпъкват имената на големи и уважавани компании, които от години подкрепят талантите на Фондацията като УниКредит Булбанк, Аурубис България, WILKINSON Sword, A1, Технополис, MERCI, Proderma, Дарик Радио и NOVA Film.

Посланици на кампанията са очарователните г-жа Нели Беширова, Цвети Николова от Катаржина Естейт, адв. Анна Попова и новите приятели на Фондацията г-жа Гергана Ташкова, адв. Галина Петрова, както и бизнесменът г-н Нешо Миранов.

Фондация „Стоян Камбарев“ благодари сърдечно и на новите си партньори Kaufland България, ПОК Съгласие, строително-инвестиционната компания BLD, Easy Credit, Кари Резидънс, SBTech, Практикер, Перно Рикар България, The Burgiss Group, Methodia Web, Eco Gloube consulting company, магазини за платове Cacadu и ГРЕЙТ БЕЪР Технолоджи- България, както и на екипа по корпоративна и социална отговорност на Актавис. Домашният празничен уют на всички избрани таланти и семействата им беше осигурен от IKEA.

Всеки един от Коледните Благодетели зарадва даровитите деца и многодетните им семейства с невероятни изненади. В благотворителната коледна акция ЕЛХИ НА ТАЛАНТА с ваучери и продуктови подаръци се включват още много приятели като TendenZ, Дилмано Дилберо, BeColor, Лактоком, NewEvents Vision и други.

Коледната Кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА ще се завърне и догодина! Ако искате да се включите и да научите повече, може да го направите на сайта на Фондация “Стоян Камбарев” www.kambarev.org.

____________________

Съдържание: Фондация “Стоян Камбарев”

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!