“FOR FOREST – The Unending Attraction of Nature”

“FOR FOREST – The Unending Attraction of Nature” – една отлежала идея, която накрая намери времето и мястото си, за да бъде осъществена. Това се случи на футболния стадион “Вьортерзее щадион” в Австрия, където в центъра се появи малка гора от 300 дръвчета, като част от арт инсталация, която цели да обърне вниманието на хората към климатичните промени и природата. Трепетлики, дъбове, брези и кедър, бяха засадени в средата на стадиона.

Още през 2012 година проектът е представен на кметството в Клагенфурт, заедно с десетки илюстрации, показващи как мможе да изглежда стадионът след време.

Творението е на швейцарския артист Клаус Литман, който обаче се вдъхновява от илюстрации на австрийския артист Макс Пейнтнер, който още през 70-те години чрез своя рисунка разказва за бъдеще, в което група хора наблюдават природата като нещо рядко и застрашено. Днес, дори плашещо бързо сме достигнали до този момент или поне опасно се движим към настъпването му.

Точно затова и сега беше най-подходящото време тази илюстрация да получи нов живот, като бъде създадена цяла инсталация, която да накара хората да се замислят за бъдещето на природата и света около нас.

В реализацията на идеята е участвал и ландшафтният архитект Енцо Енеа, който заедно с Клаус Литман работи по проекта.

“FOR FOREST” успя да привлече вниманието на хората още с откриването си на 6 септември и ще може да бъде посетена до 27 октомври.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!