Депутатите от ГЕРБ поискаха оттеглянето на всички хора във властта, посочени от ДСБ

Парламентарната група на ГЕРБ настоява премиерът Бойко Борисов да дойде в Народното събрание и да им обясни докога “опозиционерите” на Радан Кънев и ДСБ ще участват във властта. Депутатите от ГЕРБ искат останалите партии в Реформаторския блок да излъчат единен лидер.

Това заяви на брифинг в Народното събрание заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева, а колегата й Александър Ненков прочете списък с хора, които според партията, са лични назначения на Радан Кънев.

Върху какво акцентираха различните медии при отразяването на новината? Срещу кого застава парламентарната група на ГЕРБ – срещу лидера си,  срещу Радан Кънев или срещу двамата? Война, битка, разцепление, мълния – кой, как определи действията на народните представители от най-голямата парламентарна група? Вижте думите и действията им през погледа на 16 от най-четените (според Gemius) информационни сайтове:

[ft_toggles open=””]

[ft_toggle title=”dir.bg” ]Заглавие: “ГЕРБ поведе битка срещу ДСБ и Радан Кънев”

Цитат: “Депутатите на ГЕРБ поискаха обяснение от лидера си за отношението му към Радан Кънев и ДСБ, и настояват да освободи тъмносините от всички държавни постове. ПГ на ГЕРБ настоява лидерът на партията и премиер Бойко Борисов да дойде в парламента и да обясни докога опозиционерът Радан Кънев и ДСБ ще участват във властта и докога ще търпи техните лъжи, че са в опозиция. Това обяви пред журналисти в Народното събрание зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева, предаде БТА.”

Автор: Таня Тодорова[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”Blitz.bg” ] Заглавие: “Извънредно! Разцепление в парламента – депутати от ГЕРБ поискаха оставките на министрите от ДСБ”

Цитат: “Оставки на всички министри и ръководни кадри на ДСБ във властта поискаха неочаквано депутатите на ГЕРБ в парламента. В пленарна зала настъпи истинска война в управляващата коалиция, след като депутатите от партията на Бойко Борисов Цвета Караянчева и Александър Ненков изчетоха декларация срещу партньорите си, предвождани от оскандаления Радан Кънев.”[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”pik.bg” ] Заглавия: “МЪЛНИЯ! Депутатите на ГЕРБ поискаха оставките на Москов и Ненчев! Хората на Радан да напуснат властта!”

“Борисов заби юмрук на Радан! Дойде време разделно с изнудвачите”

Цитати: “Министрите на ДСБ Радан Кънев и Николай Ненчев веднага да напуснат постовете си, поискаха в безпрецедентна декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ депутатите Цвета Караянчева и Александър Ненков. Те пожелаха премиерът Бойко Борисов да дойде в Народното събрание и да обясни докога хората на Радан Кънев ще участват във властта. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ЗА ЕКШЪНА, КОЙТО ЩЕ РАЗТЪРСИ ДЪРЖАВАТА!”

“Хората на Бойко Борисов дори закъсняха с изчакването на шайката на Костов, която трябваше да бъде изхвърлена от управлението, още след първите интриги, в които вкара държавата.
Сега топката е в краката на премиера и той трябва да я шутира силно, за да не остави никакви надежди на една шайка да се поставя над закона.
Дойде време разделно!”

Автор: Ивайло Крачунов[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”24chasa.bg” ] Заглавие: “ПГ на ГЕРБ: Премиерът Борисов да дойде в парламента и да обясни за Радан Кънев и ДСБ”

Цитат: “ПГ на ГЕРБ настоява премиерът Бойко Борисов да дойде в Народното събрание и да обясни докога опозиционерите в кавички на Радан Кънев и ДСБ ще участват във властта.” Това каза в парламента Цвета Караянчева. Видимо превъзбудена тя обяви, че групата ще настоява премиерът Борисов да вземе мерки и да освободи от всички ръководни постове в държавата хората на Радан Кънев и ДСБ. “ПГ на ГЕРБ отказва повече да носи отговорност за действията на Радан Кънев и съпартийците му”, каза Караянчева.” [/ft_toggle]

[ft_toggle title=”vesti.bg” ] Заглавие: “Скандал в ГЕРБ викат Борисов да обяснява”

Цитат: Парламентарната група на ГЕРБ поиска премиерът да дойде в Народното събрание, за да даде обяснения. “ПГ на ГЕРБ ще иска от него да ни обясни докога “опозиционерите” на Радан Кънев и ДСБ ще участват във властта. Ще питаме премиера докога ще търпи тези хора и лъжите им, че са в опозиция, а всъщност са в управлението на държавата”, каза Караянчева. Тя заяви, че парламентарната група на ГЕРБ отказва повече да носи отговорност за действията на Кънев и съпартийците му. “Настояваме прокуратурата да се самосезира и да провери дейността на няколко скандални назначения от квотата на ДСБ в държавното управление”, добави Цвета Караянчева. “Няма ли най-накрая Радан Кънев да поиска оставката на неговия министър Николай Ненчев”. Това попита народният представител от ПГ на ГЕРБ Александър Ненков по време на брифинг в парламента”[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”novini.bg” ]Заглавия: “ГЕРБ с остро обръщение към Борисов: Да дойде и да ни обясни докога Радан Кънев и ДСБ ще са част от властта”

Цитат: “Ние настояваме премиерът да дойде в НС и да ни обясни докога Радан Кънев и ДСБ ще участват във властта. Ще питаме премиера и докога ще търпи техните лъжи“, заяви Караянчева. “Министър-председателят трябва да вземе мерки и да освободи от всички ръководни постове от държавата хората на Радан Кънев и ДСБ. Списъкът с назначения на ДСБ във властта е много дълъг. ПГ на ГЕРБ отказва повече да носи отговорност за техните действията“, беше категорична Караянчева.”

Автор: Филип Епитропов[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”offnews.bg” ]Заглавие: “ГЕРБ срещу Борисов заради “опозиционерите” на Радан Кънев”

Цитат: “Парламентарната група на управляващите ГЕРБ застана срещу лидера си и премиер Бойко Борисов. На спешно свикан брифинг в парламента зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева прочете декларация от името на цялата група. В нея депутатите настояват Борисов да дойде в Народното събрание и да обясни докога ще търпи “опозиционерите” на Радан Кънев. Депутатите призовават всички лично назначени по искане на Кънев в управлението да бъдат отстранени.

Автор: Симона Костадинова[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dnevnik.bg” ]Заглавие: “Депутатите на ГЕРБ настояват Борисов да обясни докога ще търпи Радан Кънев и ДСБ (допълнена)”

Цитат: “Ще питаме премиерът докога ще търпи тези хора и техните лъжи, че са в опозиция, а всъщност са в управлението на държавата. ГЕРБ настоява Борисов да вземе мерки и да освободи от всички ръководни постове хората на Радан Кънев и ДСБ, самообявили се за опозиция на думи, а на дела участват в управлението”, каза още Караянчева и добави, че партията й отказва повече да носи за отговорност за действията на Радан Кънев и на неговите съпартийци. Пред “Дневник” от пресцентъра на Министерския съвет посочиха, че Борисов ще се срещне с парламентарната група следващата седмица. В момента премиерът е в Брюксел.

Автор: Георги Марчев[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dariknews.bg” ]Заглавие: “ГЕРБ поиска оттеглянето на всички хора във властта, посочени от ДСБ”
Цитат: “Няма да пропуснем и министъра на здравеопазването Петър Москов, който при съставяне на кабинета беше посочен като лично назначение на Радан Кънев. Защото се показва, че ПГ на ГЕРБ носи отговорност и подкрепя министрите на Кънев, който сутрин ги признава за свои, а вечер се отрича от тях”, заяви от парламентарната трибуна Александър Ненков. “Искаме като законодателна власт, като парламентарна република, да чуем какво ще ни каже премиерът. След това ще вземем своето решение дали да поискаме оставки на определени лица. На определени места са посочвани хора лично от Радан Кънев и тези хора, след като вече не са в управлението, както заявява самият Кънев и ДСБ, трябва да поемат отговорност и да напуснат облагите и постовете, които заемат”, подкрепи изказването на Ненкова и Цвета Карастоянова.”

Автори: Деа Манолова, Елена Банкова[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”dnes.bg” ] Заглавие: “ГЕРБ vs. Борисов: Докога ще търпите Радан, уволнявайте!”
Цитат: “Парламентарната група на ГЕРБ излезе с остра декларация към лидера си Бойко Борисов. С ядосан тон зам.-шефката на депутатите от управляващата партия Цвета Караянчева настоя премиерът да дойде в Народното събрание и да обясни докога опозиционерите на Радан Кънев и ДСБ ще участват във властта. “ГЕРБ настоява премиерът Бойко Борисов да вземе мерки и да освободи от всички ръководни постове в държавата хората на Радан Кънев и ДСБ”, обяви депутатката. В позицията на управляващите се казва, че те искат да разберат от Борисов докога ще търпи лъжите на Кънев и хората му, че са в опозиция. “ПГ на ГЕРБ отказва повече да носи отговорност за действията на Радан Кънев и неговите съпартийци. Настояваме прокуратурата да се самосезира и да провери дейността на няколко скандални назначения от квотата на ДСБ в държавното управление и всички скандали изнесени в медиите”, призова още Караянчева. Тя обяви, че списъкът с назначения на ДСБ в управлението е много дълъг, но ГЕРБ настояват на първо място прокуратурата да провери дейността на държавното дружество “Терем”, председател на Съвета на директорите Стоил Яков бил лично назначение на Радан Кънев.

Автор: Вера К. Александрова[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”btvnovinite.bg” ] Заглавие: “ГЕРБ иска премиерът Бойко Борисов да обясни докога ДСБ ще участват във властта”

Цитат: “Парламентарната група ще попитаме премиера докога ще търпи техните лъжи”, каза Цвета Караянчева. По думите й партията ще настоява Борисов да вземе мерки и да освободи от всички ръководни постове от държавата хората на Радан Кънев и ДСБ. “ГЕРБ отказва повече да носи отговорност за действията на Радан Кънев и неговите съпартиици”, категорична е Караянчева. Тя настоя прокуратурата да провери всички скандали изнесени в медиите.”[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”fakti.bg” ]Заглавие: “ГЕРБ викат Борисов в парламента”
Цитат: “ПГ на ГЕРБ носи отговорност и подкрепя министрите на Радан Кънев, които Радан сутрин ги признава за свои, а вечер се отрича от тях, заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков. По думите му “ДСБ привидно е в опозиция, а всъщност участва в управлението”. “Питаме още Радан Кънев, който се е обявил за такъв морален стожер и борец срещу корупцията, няма ли най-накрая да поиска и оставката на неговия министър Николай Ненчев. На конференцията на ДСБ, Ненчев лично се нарече ваш министър”, каза Ненков. “Няма да пропуснем, разбира се, министъра на здравеопазването министър Петър Москов, който при създаването на кабинета отново беше посочен като лично назначение на Радан Кънев”, посочи Ненков.

Автор: Мария Атанасова[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”actualno.com” ]Заглавие: “ГЕРБ: РБ да си избере един лидер, а премиерът да уволни всички хора на “шизофрениците” ДСБ”

Цитат: “ПГ на ГЕРБ настоява премиерът Бойко Борисов да дойде в Народното събрание. Парламентарната група ще иска от него да ни обясни докога опозиционерите на Радан Кънев и ДСБ ще участват във властта. Ще питаме премиера докога ще търпи техните лъжи”, заяви Караянчева. По думите ѝ ГЕРБ настоява премиерът Бойко Борисов да вземе мерки и да освободи от всички ръководни постове от държавата хората на Радан Кънев и ДСБ. “ПГ на ГЕРБ отказва повече да носи отговорност за действията на Радан Кънев и неговите съпартийци”, категорична е Караянчева. Тя настоя прокуратурата да провери всички скандални назначения от квотата на ДСБ в държавното управление, изнесени в медиите. По думите ѝ списъкът с назначения на ДСБ е много дълъг.”

Автор: Десислава Любомирова[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”trud.bg” ]Заглавие: “Депутатите от ГЕРБ към Борисов: Докога ще търпим Радан Кънев и ДСБ във властта “

Цитат: “ПГ на ГЕРБ отказва повече да носи отговорност за действията на Радан Кънев и неговите съпартийци”, категорична е Караянчева. Тя настоя прокуратурата да провери всички скандали, изнесени в медиите. По думите ѝ списъкът с назначения на ДСБ е много дълъг. Тя настоя прокуратурата да провери всички обществени поръчки в Министерството на отбраната. “Това е част от истината, която казваме днес тук и сега. Искаме като законодателна власт и като парламентарна република да чуем какво ще ни каже премиерът и след това ще вземем своето решение дали да поискаме оставки на определени лица. Знаете, че на определени места са посочвани хора лично от Радан Кънев и тези хора, след като не са в управлението – така заявява самият г-н Кънев и ДСБ, трябва да поемат отговорността и да напуснат облагите и постовете, които заемат”, каза Караянчева и уточни, че нямат проблем с останалите партии от РБ.”[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”novanews.bg” ] Заглавие: ”ГЕРБ гони ДСБ от властта”

Цитат: ”ГЕРБ гони ДСБ от властта. Депутатите от мнозинството настояха премиерът Бойко Борисов да се яви в парламента веднага след завръщането си от Брюксел, за да обсъдят оставането на партията в управлението. Атаката включва и министрите Петър Москов и Николай Ненчев. Според групата на ГЕРБ не може да продължава “шизофренията”, при която ДСБ хем има участие в управлението като част от Реформаторския блок, хем се заявява като опозиция.”

Автор: Калина Влайкова[/ft_toggle]

[ft_toggle title=”bnt.bg” ] Новината не е отразена![/ft_toggle]

[/ft_toggles]

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
8Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!