Градски подробности от художника Carl Lavia

Той е самоук художник с особено отношение към архитектурата, картите и градските пейзажи. Рисува от 5-годишен, когато създава свои въображаеми градове, които изобразява в сложни графични, архитектурни илюстрации. Въпреки че ранните му творби са на измислени пространства, неговата страст прераства в истинско изкуство, което показва в изумителни детайли и подробности големи градове от птичи поглед.

Carl Lavia работи главно с мастило и архивна хартия като крайния резултат на неговите чертежи е поразителен по мащаб и реалистичност.

През 2016-та година художникът се свързва с фотографа Lorna Le Bredonchel, за да й предложи да се включи в неговия проект “#69Cities“. Карл иска да създаде портрет на Великобритания чрез мащабни рисунки на 69 града.

Процесът за всяка една скица е изключително сложен, като се започва от рисунка с молив, после идва ред на мастилото и наслояването, което има за цел да даде тази солидна, детайлна информация. От разстояние творбите му изглеждат по-скоро като традиционна карта, която показва въздушни гледки на пътища, мостове, улици, познати градски пространства, паметници и забележителности. В близък план обаче се вижда майсторският и внимателен „втори прочит“, който разкрива един процес на изграждане на сложна система от линии, преплитащи и разплитащи се, които отразяват ритъма на града в една вечна, динамична трансформация.

Карл и Лорна започват работа по съвместния си проект през октомври 2016 година в Бирмингам. Следват обиколки на Манчестър, Единбург, Дънди, Пърт и др. Всяка творба ще бъде самостоятелно представена в съответния град, а досега са проведени редица изложби. Лорна е неотлъчно до Карл, заснемайки целия процес на работа, който е наистина внушителен по мащаб и сложност.

Със сигурност има още много време докато проектът бъде изцяло завършен, но и сега можем да се насладим на част от творбите, които създава Карл.

Вижте ги!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!