Битът като зашеметяващо изкуство

Добрите фотографи имат способността, “окото” и таланта да превърнат нещо наглед простичко и обикновено в зашеметяващо изкуство. Фотографката Loes Heerink прави точно това – запечатва в творбите си ежедневната работа на улични продавачи в Ханой. Местните продавачи, често жени-имигранти, стават всяка сутрин в 4 часа сутринта и пренасят стоката си с велосипеди – кошници, пълни с пресни цветя и плодове. Тези търговци изминават много километри дневно, за да продадат стоката си. Heerink е живяла във Виетнам няколко години, очаровала се от тях и решава да улови красотата им по този уникален начин.

Тя разполага статива и апарата си на различни мостове около Ханой и търпеливо изчаква търговците да мината, за да успее да си снимка. Работата й изисква много търпение. Но пък резултатът определено си струва. “Този проект започна като резултат от моето очарование към жените, продаващи стоки на улицата. Те нямат представа колко са красиви на велосипедите си са, дори не подозират, че тежкият им труд, сниман отстрани, е малко произведение на изкуството”, разказва Loes.

Мечтата на фотографката е да разшири проекта до 100 снимки и да публикува книга с тези снимки, в чест на красотата на трудолюбивите улични търговки. Иска да отиде отново до Виетнам, за да се срещне с тези жени и да разкаже историите им.

1

2

3

4

5

6

7

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!