Инакомислещите – вън!

Факти: Медиците от “Свети Иван Рилски” излязоха на протест в защита на директора на болница д-р Дечо Дечев, който беше отстранен от поста си от здравния министър Петър Москов. Служителите на здравното заведение изразиха несъгласието си с решението на ресорния министър, като блокираха за кратко движението по столичния бул. „Акад. Иван Гешов”. Колегите на д-р Дечо Дечев са на мнение, че отстраняването му от длъжност е нерегламентирано и необосновано.

“Директорът на болница „Св. Иван Рилски“ беше уволнен, защото не беше съгласен с реформите, предлагани от министерството. Всеки, който е против тези реформи, ще бъде уволнен.” Това заяви здравният министър Петър Москов.

Размисъл: Няколко въпроса към д-р Москов:

1. Ще лишите ли от здравеопазване всеки несъгласен с реформата пациент?

2. Ще пускате ли линейки в кварталите, където има недоволни от реформата?

3. Ще уволните ли всеки лекар, който разказва вицове за Вас?

4. Не е ли време да заменим термина “болен” с по-коректния “в неприемливо здравословно състояние”. А и след реформата “болни” няма да има, нали д-р Москов?

5. Тази саморазправа с инакомислещите реформаторска ли е? Можем ли да я разширим – който не е съгласен със съдебната реформа, да бъде осъден; който не е съгласен с пенсионната реформа, няма право на пенсия; който не одобрява реформата в БДЖ, няма да се вози във влак…

6. Само несъгласните с реформите ли ще бъдат уволнявани или всички, чието мнение не съвпада с мнението на министъра? (В тази връзка, моля да дадете изявление по всички въпроси, които Ви вълнуват, за да “изгладим” различията си с Вас).

7. Ще забраним ли всички медии, които излъчат/напишат репортаж с несъгласен със здравната реформа?

8. “Послушните” директори ще бъдат ли славословени и награждавани?

9. Изкажеш ли собствено мнение, защитиш ли своя позиция, ти директно се превръщаш във враг, наистина ли д-р Москов? Длъжни сме да Ви предупредим, че колкото по-безлични хора реформират дадена сфера, толкова по-посредствени действия биват обявявани за събития и сериозни промени.

10. Защо зорлем правите някакви хора дисиденти?

И накрая: “Не съм съгласен с това, което казвате, но ще защитавам до смърт правото Ви да го кажете”, казва Волтер и да, това в това се изразяват демокрацията и реформаторството. Другото е диктатура. А диктатурите раждат чудовища, нали д-р Москов?

Сподели с приятели!Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Вашият коментар

*