Как се насърчава бизнес под небето на Италия?

Италия. Да се сдобиеш с изоставена стара къща, хан или древен замъци безплатно. Изборът е между 103 обекта в цялата страна, от север на юг. Чудите се къде е уловката? Онези, които приемат офертата, ще трябва да се ангажират с възстановяването и превръщането на сградите в туристически обекти – хотели, ресторанти или спа центрове.
Агенцията за държавна собственост и Министерството на културното наследство обявиха проекта през пролетта като част от план, насочен към облекчаване на туристическия потока в най-популярните и пренаселени райони в страната и с цел популяризиране на по-малко популярни за туристите места.

1494843299_Puglia_Barletta_Scuola rurale_via FrancigenaБивше училище в Пулия, Южна Италия (част от 103-те обекта), Снимка: Agenzia del Demanio

Властите в Италия търсят предприемачи, най-вече на възраст под 40 години. Одобрените кандидати ще получат права върху имота в продължение на девет години, като има възможност да подновят договора за още девет.”Целта ни е да популяризираме и да превърнем в туристически обекти частни и обществени сгради, които са изоставени”, разказва Роберто Реджи от Агенцията за държавна собственост.

В списъка с наличните имоти има стари учебни заведения, селски къщи, манастири. Има няколко необичайни находки – в регион Марке се предлага Castello di Montefiore – дворец от 13-ти век. Недалеч от Рим  пък, в област Лацио, своите нови собственици очаква Castello di Blera – дворец от 11-ти век, построен от местно благородническо семейство.

2Castello Montefiore, снимка: Agenzia del Demanio

 

Предприемачите с конкретни предложения и дългосрочна стратегия за развитие ще имат възможност да получат обекта до 50-годишна концесия. След първоначалните 103 обекта, включени в проекта тази година, Агенцията за държавна собственост планира да добави още 200 през следващите 2 години.

1494843520_UMBRIA SPOLETO PG FORTILIZIO DEI MULINI CAMMINO DI FRANCESCO

Сподели с приятели!Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Вашият коментар

*

Уеб сайта използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!