“Изграждане на мостове”

Безспорно една от най-емблематичните инсталации на тазгодишното Венецианско биенале е творението на Лоренцо Куин “Изграждане на мостове”. Неговите “ръце” успяват за втори път да грабнат вниманието на зрителите, след като на преходното издание той отново участва с инсталацията “Ръцете” във водите на Канале Гранде.

Тази година фокусът на неговият проект попада върху най-основните ценности като приятелство, мъдрост, помощ, вяра, надежда и любов и хората, готови да преодолеят своите различия, изграждайки един по-добър свят. Цялата тази философия, която стои зад проекта на Лоренцо Куиен е материализирана в 6 двойки ръце, изграждащи мост, като всяка символизира една от изборените ценности.

Първата двойка ръце олицетворява идеята за приятелството като показва две долепени симетрично длани, които изразяват доверие и подкрепа.

Инсталацията е с внушителни размери от 20 метра ширина и 15 метра височина. Гигантските скулптури са поставени на входа на Арсенале – една от експозиционните зони на Биенале, а самата Венеция е избрана именно, защото това отдавна е място срещащо световното Изкуство на различни култури.

Самият автор коментира, че Венеция е град на световно наследство, град на мостове.

И ние сме съгласни че тази инсталация страшно му прилича…

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!