‘На добрия актьор му трябва само една електрическа крушка”

“Преди много време, в съвсем свободен разговор, проф. Азарян каза нещо, което се запечата завинаги в паметта ми. Смея да кажа, че дори ме направи и по-свободен. Неговите думи бяха: “…На добрия актьор му трябва само една електрическа крушка”. Думите са на Камен Донев, който посвети на учителя си – проф. Коко Азарян, чието име е “Азарян и електрическата крушка”. А Камен Донев е повече от блестящо доказателство на твърдението на проф. Азарян.

Поредният пример, че талантът не се нуждае от много, за да се прояви, е един млад художник. Той е още едно доказателство, че на добрия художник му трябва само химикал. Той започва да рисува именно по този начин по една много тривиална, но за съжаление често срещана причина – липсата на средства. Но вместо да мрънка, да се самосъжалява или да се откаже от мечтата си – той рисува. С химикал върху белия лист. И това му е напълно достатъчно да покаже на какво е способен.

Това не е история за липса на пари. Не е и история за едно момче, което рисува с химикал. Това е разказ за мечтите. За сбъдването им. За таланта, който винаги си проправя път. И за малките стъпки, които правим, за да сбъднем онова, което носим в сърцето си. За емоциите на един творец, който той пресъздава на белия лист. Това е разказ за вдъхновяващите хора, които не се поддават на нихилизма и отчаянието, а се трудят и преследват щастието си.

1

2

5

7

8

9,

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!