James R. Eads и неговата фантастична вселена

Той е работил за изпълнители като The Black Keys, Leon Bridges, Jerry Garcia и Iggy Pop. Силно повлиян от музиката, но виртуоз с четката. Неговият свят е създаден в дълбините на фантазията му, изтъкан от мъждукаща светлина в мрака. Проблясват безброй звезди в небето, открояват се измислени, причудливи персонажи, екзотични птици, полузатънали лодки и златни вълни. Това е въображаемият свят на илюстратора James R. Eads и ние много го харесахме!

James R. Eads съчетава в работата си сюрреализъм и импресионизъм, като ни показва магична и напълно нова вселена, опитвайки се да ни докаже, че не само в детска възраст сме способни да създаваме въображаеми светове, а фантазията ни е като портал, който никога не трябва да затваряме.

За последната си серия илюстрации, той споделя, че е бил повлиян от теорията за съществуването на много светове. Множество вселени и времеви линии, които съществуват едновременно. В някои от последните му творби се разглежда и идеята за прераждането и миналите животи, като едно вечно пътешествие на душата след смъртта на тялото.

Каквито и убеждения да следваме обаче и в каквото и да вярваме, едно остава сигурно за нас – изкуството на James R. Eads заслужава внимание и е наистина вълнуващо приключение, дори и само, докато се наблюдава. Точно затова ви го показваме:

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!