Да подариш свобода

Често в живота се случва помощ да дойде в най-неочаквания момент или от най-неочакваните хора. Често попадам на клипове, които показват експерименти за това кой, как би реагирал и би помогнал на човек или животно в нужда. И всички те отразяват действителността. Къде по-хубава, къде по-тъжна, но все пак подкрепа и доброта се откриват. Пореден пример ни дава една жена от Южна Корея, която в продължение на 26 години приютява бездомни кучета, за да ги спаси от сигурна смърт. Все още там те са убивани за храна. За да им даде възможност да живеят, Юнг Мюнг Сук посвещава години наред от своя живот като им дава подслон и се грижи за тях.

444

Досега Сук е спасила над 200 кучета. Самата тя казва, че често хората се питали: ”Защо тази жена на средна възраст, приличаща на бездомна, се усмихва през цялото време”. Нейният отговор е: ”Просто съм съсредоточила вниманието си върху моите бебета. Щастлива съм и съм здрава”.

2

Все пак Сук получава подкрепа от много непознати, които се удивяват на нейната доброта и се стараят да й помагат. През годините й се налага седем пъти да сменя жилището си, заради оплаквания на съседи. Но не се отказва. И дарява свобода.

”Моите бебета не са гладни. Тук те могат да си играят и да живеят свободно”. Защото щастието е да даваш, нали?

3

Щастливи да попаднат в добри ръце!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!