Да зарежеш всичко…заради мечтата на живота си

Всички говорим постоянно, че трябва да следваме мечтите си, да живеем тук и сега, да се радваме на малките неща… Често обаче мечтите не са лесно постижими. Изискват се много характер, воля и кураж, за да ги сбъднеш. Постигането на голямата цел почти винаги е свързано с лишения, трябва да се откажем от добре подредения си живот, от всички малки удобства, с които сме свикнали и които приемаме за даденост, да напуснем зоната си на комфорт. Да скочим с двата крака в неизвестното без да гледаме назад.

Именно това прави фотографът Джо Хендрикс в преследване на щастието. “Винаги съм съветвал приятелите си да преследват мечтите си, да не се отказват. Накрая реших, че е време аз да се възползвам от съвета, който така щедро раздавах…”, признава Джо. И допълва: “Най-голямото ми желание винаги е било да си изкарвам прехраната като постоянно пътуващ фотограф, който обикаля Америка, за да снима. Е, случи ми се. Сбъднах най-голямата си мечта”. За да я осъществи обаче, Джо рискува много. Той продава къщата, в която живее със семейството си, всички коли… цялото семейно имущество. “Купих един кемпер, достатъчно широк, така че да можем всички да живеем удобно”, разказва Джо.  “Това не беше лесно решение. Аз и съпругата ми бяхме изправени пред много съмнения и страхове. Когато разказахме на приятелите си какво сме решили, те ни гледаха със светнали от възхищение очи. Тогава разбрах, че сме на прав път!”

Е, мечтите често не са лесно изпълними. Но когато разбереш, че сърцето ти е на мястото си и за първи път в живота си истински щастлив и в пълна хармония със себе си – това със сигурност е най-голямото щастие. Вече 3 месеца Джо и семейството му живеят на колела. И са най-удовлетворените хора. Защото са сбъднали Мечтата си! И да, прехранват се от спиращите дъха снимки, които Джо прави!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

1 Коментар

  1. Е не е зарязал нищо просто е сменил начина си на живот, но със семейството си. И в това си решение е бил подкрепен от него, което е много важно, защото именно това му е дало сили да го осъществи. Зарязване щеше да бъде ако беше оставил семейството си и задълженията си към него. Нещо което в днешно време за съжаление много често се среща под една или друга форма. Много хора в желанието си да осъществят мечтата си нарушават морални принципи за което по-късно се разкайват, но грешките на родителите се изплащат от техните деца. Така че когато решите да осъществите мечтите си го направете докато сте още сами или сте останали сами. Тогава няма да имате задължения към никой друг освен самите ВАС!

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!