Моят кандидат за президент

Партиите упорито си крият кандидатите за президент. Страх ги е от уроки. Суеверен народ е българският, няма как. Септември ли ще разберем имената, октомври ли, след изборите ли… идея нямам. Ама като гражданин и потенциален избирател да си кажа аз за какъв човек ще дам вота си. Сега е времето да поставяме условия на масата, нали. Пък белким някой ни чуе. Няколко изисквания от човек, имащ право да гласува. Не претендирам за изчерпателност.

1. На вниманието на медийните съветници – ако все пак има кампания – не ме интересува как е предложил брак на жена си /ако е мъж/ и романтично ли е било предложението на благоверния й /ако е жена/. Какво готви/как го готви, играе ли хора, пял/а ли е в хор, сади ли мушкато и чушки, има ли котенца/кученца/папагали и други животни също не ми е важно. Евтиният ПР отблъсква. Не знам как още не сте го разбрали. И да, има лош ПР. Чалгата, жълтото, чаршафите на показ са кофти ПР. Много кофти. И “наведените” статии, писани от още по-наведени журналисти не помагат. Наистина. И никак, ама никак нямам нужда от сиромахомилски, евтини заигравки от типа: купува си обувки от Илиянци, колата му е внесена на старо от Германия и ходят на море със семейството само на Българското Черноморие. И хич не ми е важно да разхожда жена/мъжа си като мечка на панаир.

2. Интервюта в медии-бухалки, таблоиди и издания, близки до един млад и успял мъж. Аз лично съм ЧАО. И както не си купувам цигари от една верига лаФки, така не гласувам за хора, чиито лик, обещания и приоритети стоят до заглавия: “ШОК, УЖАС, СКАНДАЛ: Дете изяде майка си или Чехльото Плевнелиев се развежда. Когато легитимираш тинята с присъствието си в нея, целият си в кал. Сори.

3. Да не мирише на нафталин. Във всички аспекти. Няма как да гласувам за чичко/лелка, която ми навява спомени за едни отминали времена и ми прилича на партиен секретар. Ще гласувам за човек, живеещ в 21 век. Говорещ на езика на 21 век. При тази точка доста хора отпадат автоматично, ама тъкмо ще се улесни селекцията.

4. Необвързан със задкулисието. Малко да ми намътнее и бягам. Аман от договорки, далаверки, “случайни среща” с този или онзи. Няма да гласувам за такъв човек. Тук редуцирахме съвсем бройката, ама не може хем близък с Пеевски, хем да искаш да гласуват за теб, нали.

5. Да не се меси в работата на медиите. Да не живее с усещането, че са длъжни само да го хвалят и да не си вярва, че обществените медии са негови, а държавата това е той… Ха, Вежди Рашидов отпадна от само себе си 🙂

6. Да не е псевдонационалист. Казармата, лов на бежанци по границата, рецитиране изразително на ‘Даваш ли, даваш Балканджи Йово”, искане за забрана на гей паради, агресивен и обиден език и всичко де що разбира обичта към родината с омраза към другите… До-виж-да-не!

7. Да споделя евроатлантическите ценности. Това не е достатъчно, господин Местан, за Вас няма да гласувам, не бързайте да се радвате. Заради някои от гореизбрроените точки, вие знаете кои са – “не се праветееее, не се праветееее!” 🙂 Но да – мераклии за излизане от ЕС и НАТО, Евразийски съюзи и дружби и обяснение в любов към “майка – закрилница Русия”, няма да получат моя глас.

8. Умен. Да бе, не е отживелица, честно.

9. За пенкилери също няма да гласувам. Тези са едни от най-дразнещите. Дето ако им предложат, и Вселенски патриарх биха станали. Министър на спорта, после на транспорта, кмет? защо не, айде с’я ще пробвам и за президент. Айде стига! Кунева, да, и за Вас говоря.

10. Да си отстоява позицията, да има характер и мнениие. Моята “сабя” отсича “наведените главици” в бюлетината.

11. Да не казва Във предвид, напримерно, розАви, да гледа хората в очите, когато разговаря с тях… И без предсказанията на Ванга, моля!

Това е един минимум, който избирателят у мен, изисква да бъде покрит. Няма да се разсърдя ако надмине очакванията ми. Даже напротив. Но ако не покрива дори само една от горните точки, ще се сбогуват с моя глас. И така, мили ми, партии любими, имате ли такъв кандидат? Ако да – не го крийте, няма да го изядем 🙂

*Всяка прилика с действителните лица и събития НЕ Е случайна 🙂 С други думи : ако сте разпознали някой действащ политик в горните описания, почти е сигурно, че не сте сбъркали.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

1 Коментар

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!