Пиже е симптомът, не е болестта

Факти: Екип на Нова телевизия – репортерът Надя Ганчева, операторът Михаил Кръстев и шофьорът Валентин Иванов –  беше нападнат и бит в опит да си свърши работата в Самоков. Един журналист иска да вземе интервю. Да зададе едни въпроси. На кандидат за общински съветник. Защото на журналистите това им е работата – да питат. Името на бабаита е Трайчо Василев, по прякор Пиже. До момента има 7 (!) присъди. И основно образование. И е кандидат за общински съветник. Защото ръководството на ДПС (сещате се, онази либерална, проевропейска, толерантна партия) е решило, че човек с криминално минало е идеален претендент за местния парламент в Самоков. “Предложих го за общинар, исках да го превъзпитам!, заяви днес в ефира на Нова телевизия народният представител Александър Методиев, по-известен като Бат Сали. Така правят либералите – дават шанс за развитие на всеки и превъзпитават. Ако не сте разбрали функцията на общинските съвети, те това е – трудово-възпитателни училища.

Лидерът на Движението за права и свободи Лютви Местан окачестви инцидента като посегателство над свободата на словото. “В България никой няма право да живее с чувството за безнаказаност, особено когато става въпрос за покушение срещу журналисти, което представлява акт на покушение срещу свободата на словото”, заяви Местан. И добави: “Настояваме той незабавно да подаде заявление за напускане на листата с кандидати за общински съветници. Заради ограниченията на Изборния кодекс, ние нямаме право да го изтеглим. Ако все пак той откаже да се оттегли и бъде избран, ние няма да го припознаем за наш общински съветник.”

Размисъл: Господин Местан, на път сме да се съгласим с Вас. Покушение над свободата на словото в България има. “Пълен конфиденс” остава за нас обаче защо чак сега се сетихте, че няКОЙ бие и мачка журналисти, политически опоненти и всички неудобни от години. По-често с клевети, обиди и вербални юмруци, вместо с ръкопашен бой. Но това не се случва от вчера.  Господин Местан, чели ли сте статии в една трибуквена агенция и в други медии-бухалки и грозните епитети, които се лепят там върху челото на всеки неудобен. Или гледате да се “дозирате, за да не изпаднете в интроветност на духа”?! #КОЙ използва изразни средства като “Чехльо”, “Кака Цонка”, “Продавачът на презервативи”, “Копеле”, “Ла*но”, “Мухльо” “Доктор Менгеле” в медиите си, господин Местан? А нечовешката гавра с личната трагедия на президента Плевнелиев попадала ли е в полезрението Ви? И това език на омразата ли е, според Вас? За един корпулентен Ваш съпартиец питам? “Медиите, които принадлежат на моето семейство, са едни от най-четените и харесвани медии в България. Аз също ги чета, харесвам ги, не мога да се отрека от тях. Те са на нивото, което импонира на широка част от българското общество. Те са на нивото, което допада и на самия мен. Най-важното е, че дават ясна, достоверна и интересна информация.” Знаете ли #КОЙ изрече тези думи, господин Местан? И #КОЙ се опитва да ни втъпли, че те са на “нивото на широка част от българското общество”?!

Свободата на словото много отдавна е покушена. Пред очите Ви. Пред очите на всички ни. Това, което се случи вчера, е просто еманация на наглостта на една самозабравила се партийна клика, която от години ни пробутва хора като #Пиже в листите си. Днес се чудите как този човек бил попаднал в листата Ви? “Не се праветееее, не се праветеееее!” Христо Бисеров, Фидел Беев, Митхат Табаков, Гюнай Сефер…. Да продължавам ли?!

Двойният аршин не е релевантен към претенциите за толерантност и политическа отговорност, господин Местан! “Син език сугестира обществото с митологеми, трябва да се ваксинира”, заявихте Вие преди време. “Отровен език убива журналистиката и трябва да се предприемат сериозни законови мерки срещу монопола и убийството на една професия”, ще си позволим да Ви репликираме ние. И не се чудете #КОЙ е. Води листата Ви за общински съветници във Велинград, а в свободното си време е депутат и медиен магнат. Да, да, млад и успял е!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
567Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

1 Коментар

 1. Ако се появи поне един разумен кандидат за кмет на София, който да обещае, че ще премахне от улиците на София това идиотско творение, наречено СВЕТОФАР С БУТОН ЗА ПЕШЕХОДЦИ, то АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА НЕГО.

  Няколко месеца вече пешеходците в София проклинат онзи извратен мозък, който реши да се монтират на кръстовища с пешеходни пътеки новите светофари по Наредба 27.
  В медиите не се дава информация дали вече няма и жертви заради тези нововъведени сфетофари. Нали се сещате за какво става дума? – стоиш си на тротоара и чакаш да светне зелено за пешеходците, за да преминеш, но …светва зелено за колите, които са в същата посока, като теб, нещастния пешеходец и ако решиш да преминеш, ще те отнесе някой, завиващ на дясно или поне ще те напсува, затова, че преминаваш на “неговото” зелено. Но на неговия светофар секцията за завой надясно свети така, както секцията на движещите се направо, в чиято посока вървят и опитващите се да пресечат улицата пешеходци. И какво излиза за горките пешеходци – те хем трябва да натискат мръсните бутони, хем трябва да чакат следващия им цикъл, хем ще ги ги прегазят дяснозавивашите, хем ще ги напсуват.
  Но не в това е трагедията, народе български, – един бедняшки живот повече или по-малко, на кого от управляващите му пука.
  Трагедията, народе български, е в това, че НЕ се ОБЕДИНИХМЕ и не протестирахме пред столичното кметство, когато не уважиха жалбите ни, подадени през сайта на Столична община.
  Трагедията, народе български, е в това, че ежедневно преглъщаме подигравката с правата ни и си траем.
  Трагедията, народе български, е в това, че се примиряваме и търпим тъпотиите на общинарите да управляват ежедневието ни.
  Търси се кмет, който да премахне от всички кръстовища с пешеходни пътеки светофарите с бутон.
  А колкото до предизборни кампании – те целят само да настроят хората един срещу друг, да разединят обществото, за да не можем ЕДИННИ да търсим сметка на партиите за нерешените проблеми, с които ежедневно се сблъскваме.

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!