Бракониери убиха единствения женски бял жираф в света

Белите жирафи са сред най-редките видове, които имат наследствено състояние наречено левцизъм. Техният вид обаче е на прага на изчезване, след като преди дни службите на Светилището за диви животни в Кения съобщиха, че са открити умъртвени единственият женски екземпляр и малкото й. Службите са получили сигнал, че животните не са забелязвани скоро, което е пробудило съмнения и след щателно издирване те са открити от рейнджърите в резервата. Изследванията от скелетите им е установило, че са мъртви поне от четири месеца.

Властите започнаха разследване, за да се установи кой и кога е умъртвил животните. “Това е много тъжен ден за Кения. Ние сме единствената световна общност, която пази белите жирафи“, заяви Мохамед Ахмедор – мениджър на резервата.

В страната остана само един мъжки бял жираф, като семейството беше от единствените представители на този вид жирафи в целия свят. Само още един подобен жираф беше забелязан през 2015 година в резерват в Танзания, но и той е бил убит от бракониери. При липсата на женска, видът е обречен на изчезване.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!