Когато сме заедно е най-светло

Тя се казва Стела. И не е просто нарисуван герой от анимация, а реална личност, дори може би някой от нас на стари години. Стела приготвя най-хубавите коледни сладки, които са с вкус на уют, обич и поръсени със спомени и усещане за пълнота. Всъщност, не продуктите са специални, а ръцете, в които се омесва магията. Рецептата не се наследява, а всеки сам я учи, според житейския си опит. В дома й може не винаги да е топло, но в прегръдките й ще намериш най-силно горящия огън и колкото и да й е трудно, винаги ще успее да го запали, за да те сгрее. Стела навярно няма елха 2 метра с богата и пищна украса, но в дома си пази играчки с история и сигурно никога не е изхвърляла счупените, а е успявала да ги залепи парче по парче. Позна ли я?

Стела е и твоята баба. Твоят дядо и всички онези близки роднини, които те чакат, но не само по Коледа. Защото доброто, подадената ръка, обаждането по телефона, идването пред прага на крака, милата дума и отделеното време не са досадни задължения към възрастните по празниците, а обич, която показваме целогодишно.

Стела е събиратният образ на всички възрастни хора по света, които няма с кого да прекарат празниците. В краткия филм на режиьора Изи Бъртън, за коледно чудо на Стела ще се погрижи една крилата приятелка, която носи светлината и духа, който всеки заслужава.

Много метафори, за да си предадем едно просто послание – празниците са вълшебство за всички, които са заедно. За хората, които не са сами, а имат с кого да споделят коледна сладка, топъл чай и приятен разговор. Те не са прилежно подредени в красиви подаръчни опаковки, но малките жестове могат да преобръщат светове. И както знаем – правят го целогодишно. Обаче е важно да си напомняме, че “заедно” е най-топло, най-празнично и най-истинско.

Над 500 000 възрастни хора по цял свят прекарват празниците сами. Филмът “Stella” напомня, че близките ни и семейството ни са най-ценният ни подарък. Затова – подари себе си, подари времето си.

Подари го на всички, които смяташ, че можеш да направиш щастливи. Дори и да не са част от твоето семейство.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!