Красотата на науката

Красотата на науката – точно това ще видите в следващите видеа. Първото показва красотата на кристали, образувани от соли, включително калиев нитрат и натриев сулфат, които разкриват процеса на кристализиране, който изглежда магично. Проектът е на фотографа Wenting Zhu, която посвещава 7 месеца в заснемане на краткото видео.

Филмът се създава с идеята да разкрие красотата на науката като част от серия интригуващи видеоклипове с фокус върху химичните реакции. Това, което Wenting Zhu се опитва да покаже с тази серия от кратки филми е онзи различен и фантастичен свят, който остава невидим за човешкото око и до който можем да се докоснем, наблюдавайки го под микроскоп.

Искам да свържа изкуството и науката завдно. Има движения и фигури, които са твърде малки за човешкото око. Микроскопът разширява обсега на визуалното ми чувство и ми дава възможност да отида отвъд конвенционалните начини за разглеждане на нещата.

Направих много експерименти под микроскоп и получих абстрактни графики: процесът на кристализация на амониев флорид например изглкежда като растящи дървета. Постепенно осъзнах, че има един магичен малък свят, отвъд онзи, който ние познаваме и той докосна въображението ми. Обикновените неща могат да бъдат наистина необикновени, ако ги погледнем отблизо или от друга гледна точка.“, споделя тя.

Може да видите целия проект и всички видеа тук

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!