В нищото

Арт директор на някои от най-запомнящите се реклами като “Nike Women” и човекът зад проекта “A movie poster a day”, който фокусира вниманието ни върху някои от най-добрите филмови плакати на всички времена, Pete Majarich е доказано име сред режисьорите и графичните дизайнери. Неизчерпаемата му креативност го вдъхновява за един от последните му проекти, в който главна роля има само той. Режисьор, главно действащо лице и монтажист, Pete Majarichни показва как един човек и един дрон могат да ни изпратят в космоса. Почти.

В близо две минутно видео, заснето в пустините на Юта, Pete Majarich създава своя научно-фантастичен късометражен филм “The Visitor”.

Оборудван само с един дрон Mavic Air и шлем на астронавт, купен от eBay, Pete Majarich пътува до скалистите, почти безкрайни пустини на Юта с намерението да превърне пустия пейзаж в меланхоличен образ на Марс.

В този кратък филм, Pete Majarich изпълнява всяка роля от режисирането до цветовата корекция, монтажа и актьорската игра. Разбира се, за да бъде възможно едновременното заснемане и неговата поява в кадър той използва “Active Track” технология, включена в безпилотния Mavic Air. Чрез нея, софтуерът автоматично подрежда композицията на кадъра в реално време, което позволява на Pete Majarich да изпълнява двойната роля на режисьор и актьор едновременно.

Вплитайки впечатляващите пейзажни кадри със звукови записи от реални космически мисии, резултатът, който той постига е фантастичен експериментален филм за авантюрист, озовал се в самотен, пуст свят.

Двуминутният филм не използва традиционната тристепенна структура на развиваща се история, а цели да бъде визуална последователност от кадри, които предизвикват чувството на самота, подчертавайки нашата тривиалност в лицето на необятността на Вселената.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!