“Къщата” – случайна разходка в най-тъмното

Миналото е илюзия. Точно толкова необходима, колкото вcяка наша друга предcтава за времето. Cпомените ни ca мерило – за човещината ни към днешна дата. Такива и много други миcли ще ви връхлетят, когато изгледате “Къщата” – един от първите филми на Яна Титова в ролята й на режиcьор.

Защо избрахме да качим “Къщата”?

Коментарът на NO BLINK: 

14 минути. Само толкова трае “Къщата”, а носи в себе си толкова магичност, тишина и въпроси, колкото понякога не виждаме дори в пълнометражни филми.

Всичко започва с една разгулна нощ, която не се случва по план. В нея Виктор (в ролята – Асен Блатечки) отбива колата и вместо по начертания маршрут, преминава през тъмните улички на спомените си.  Дори само това е достатъчно, за да се досетите, че “Къщата” е филм, в който реалността е илюзия, а илюзиите са реални. Смеем да твърдим, че такива български къси филми – надскачащи битовото и насъщното по толкова фин начин, са по-скоро рядко явление. Затова вярваме, че “Къщата” е ценно заглавие, което си струва да ви предложим.

Не си представяйте обаче, че става дума за артистична абстракция. Напротив. Нищо в този филм не е в повече – нито тишината, нито тъмнината, нито лутането между миналото и настоящето. Сами ще се убедите колко тихо, леко и реалистично може да се разкаже една история, която прилича почти на притча, когато зад режисьорския монитор е Яна Титова. 

14 минути – само толкова са нужни понякога , за да влезе човек в прашните кътчета на собственото си съзнание…

Вие бихте ли?

__________________

След поредния бохемски купон, Виктор неочаквано попада в капана на собствените си постъпки и вижда истината за себе си през очите на миналото.

Година: 2016

Жанр: Драма, Трилър

Продължителност: 14 мин.

Режисьор: Яна Титова

С участието на: Асен Блатечки – Виктор

Продуцент: Моника Балчева

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!