Абстрактни форми

“Layers” е четвъртият художествен филм на руския режисьор Maxim Zhestkov, който за пореден път прикова вниманието на зрителите съв своята абстрактност и креативност. Огромен черен куб се трансформира и преобразява в различни форми, докато в него се движат няколко цветни слоя, които образуват ярък контраст между повърхността и ядрото. Сякаш движени от невидима сила, тези цветове се разгръщат, преливат и трансформират, променяйки цялостта на куба.

Неподражаемият стил на автора стана негова запазена марка. Както и в предишните видеа, сложността на материята и движенията е неподвластна на физичните закони, които познаваме и обектите създават една сюрреалистична среда. Всички те са създадени изцяло с дигитални средства като скулптурите са поставени в измислени галерийни пространства.

На моменти невероятните форми и обекти се движат подчинени на гравитацията и физиката, които познаваме от реалния свят, а в други те извършват невъзможни движения и създават нереални образи. Серията от художествени филми на Maxim Zhestkov винаги увличат зрителя с почти хипнотизиращо усещане за абстрактност на движенията и формите.

Вижте последните два проекта на Maxim Zhestkov и магичната сила на движенията, които създава.

 

 

 

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!